Η Βιομηχανία του Web3 έχασε δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο λόγω απάτης

ΑρχικήΝέαΗ Βιομηχανία του Web3 έχασε δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο λόγω απάτης

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, επιχειρήσεις και άτομα που εργάζονται στον κλάδο του Web3, έχασαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι λόγω απάτης και εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Το Web 3, αναφέρεται στη χρήση της τεχνολογίας blockchain για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποκεντρωμένου δικτύου για εφαρμογές και αποθήκευση δεδομένων. Το Web3 είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών που χτίζονται πάνω σε δίκτυα blockchain, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο αποκεντρωμένου και ασφαλούς Διαδικτύου.

Αυτό μεταξύ άλλων μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές όπως πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), αποκεντρωμένες αγορές και αποκεντρωμένα κοινωνικά δίκτυα. Οι τεχνολογίες Web3 κατασκευάζονται συχνά χρησιμοποιώντας ανοιχτού κώδικα, αποκεντρωμένα πρωτόκολλα και πρωτόκολλα όπως το Ethereum, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που δεν ελέγχονται από καμία μεμονωμένη οντότητα ή οργανισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη έκθεση της Immunefi, μιας πλατφόρμας υπηρεσιών ασφαλείας και επιβράβευσης σφαλμάτων για το οικοσύστημα του Web3, ο χώρος κρυπτογράφησης έχασε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

H έκθεση συμπληρώνει:

“Το 2022, το DeFi συνέχισε να είναι ο κύριος στόχος επιτυχημένων εκμεταλλεύσεων στο 80,5%, σε σύγκριση με το CeFi που ήταν στο 19,5% των συνολικών απωλειών. Το DeFi υπέστη συνολικές απώλειες 3.180.023.103 $ το 2022, σε 155 περιπτώσεις. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει αύξηση 56,2%. σε σύγκριση με το 2021, όταν το DeFi έχασε 2.036.015.896 $, σε 107 περιπτώσεις.”

Ο Mitchell Amador, Διευθύνων Σύμβουλος της Immunefi, σημείωσε ότι οι απώλειες είναι μια υπενθύμιση ότι ο χώρος του Web3 χρειάζεται καλύτερες πρακτικές ασφάλειας. Συνέχισε, λέγοντας ότι:

“Η εξέταση των απωλειών που υπέστη η κοινότητα το 2022, είναι μια υπενθύμιση της σημασίας, της προτεραιότητας, της ασφάλειας και της εφαρμογής ισχυρών μέτρων που θα ξεκινήσουν το 2023. Εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας προληπτικά τα τρωτά σημεία, μπορούμε να προστατεύσουμε την κοινότητα από βλάβες και να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στο πεδίο .”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...