Η Visa προτείνει σύστημα αυτόματων πληρωμών για λογαριασμούς Ethereum

ΑρχικήΝέαΗ Visa προτείνει σύστημα αυτόματων πληρωμών για λογαριασμούς Ethereum

Μοιραστείτε το

Ο παγκόσμιος γίγαντας Visa διερευνά έξυπνες συμβόλαια και προγραμματιζόμενες πληρωμές. Η εταιρεία θέλει να επιτρέψει στους κατόχους Ethereum να ρυθμίζουν αυτόματες πληρωμές.

Η Visa ανακοίνωσε μια πρόταση που θα επιτρέπει στους κατόχους Ethereum να ορίζουν προγραμματιζόμενες πληρωμές μέσω των δικών τους πορτοφολιών. Αυτό θα οδηγεί σε εξαίρεση των τραπεζών και σε τρίτα μέρη από τις συναλλαγές.
Οι αυτόματες πληρωμές ήταν εύκολο να ρυθμιστούν σε κανονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, η τράπεζα ελέγχει το σύστημα και τα κεφάλαια που μεταφέρονται. Η Visa μπαίνει στη σφαίρα της κρυπτογράφησης που ελέγχεται από την ίδια και ξεκινά με το Ethereum. Παρά τη μαζική ύφεση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η εταιρεία επιθυμεί να επενδύσει σε αυτό που τελικά θα γίνει το μέλλον των πληρωμών.

Η Catherine Gu, επικεφαλής των ψηφιακών νομισμάτων και πρωτοκόλλων της κεντρικής τράπεζας της Visa, συνέγραψε την πρόταση. Είπε ότι «Εάν μία από τις κύριες περιπτώσεις χρήσης του blockchain είναι για πληρωμές, τότε η βασική προϋπόθεση είναι ότι το blockchain πρέπει να λειτουργεί τόσο καλά όσο σήμερα, αν όχι καλύτερα».

Η πρόταση χρησιμοποιεί μια νέα έννοια γνωστή ως αφαίρεση λογαριασμού. Επιπλέον, είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις από προγραμματιστές Ethereum που χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για την επίτευξη αυτόματων πληρωμών.
Οι λογαριασμοί Ethereum αποτελούνται από λογαριασμούς χρηστών ή λογαριασμούς έξυπνων συμβολαίων. Η Visa θέλει να χρησιμοποιήσει την αφαίρεση λογαριασμού για να τα συνδυάσει σε έναν τύπο λογαριασμού Ethereum. Επιπλέον, αυτό θα πρόσφερε στους λογαριασμούς των χρηστών την λειτουργικότητα των έξυπνων συμβολαίων.

Υπάρχει μια σειρά από πλεονεκτήματα στην αφαίρεση λογαριασμών, τα οποία η Vitalik Buterin επισημοποίησε αρχικά το 2017 ως EIP-86. Επιτρέπει σε λογαριασμούς πολλών κατόχων μέσω της επαλήθευσης πολλαπλών υπογραφών και λογαριασμών με δυνατότητα μεταβίβασης. Επιτρέπει επίσης έναν δημόσιο λογαριασμό από τον οποίο ο καθένας μπορεί να κάνει συναλλαγές.

«Ουσιαστικά, επιτρέπει προγραμματιζόμενη εγκυρότητα για την επαλήθευση και την επικύρωση οποιασδήποτε συναλλαγής blockchain», εξήγησε η Visa.

Η αφαίρεση λογαριασμού δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στο Ethereum. Ωστόσο, το πιο πρόσφατο EIP-4337 το 2021 προτείνει μια μέθοδο αφαίρεσης λογαριασμού, χωρίς αλλαγές στο πρωτόκολλο δικτύου.

Η ομάδα της Visa συνεργάζεται με προγραμματιστές Ethereum εκτός της εταιρείας. Στοχεύει στην αύξηση της ικανότητας διαχείρισης μεγάλων όγκων συναλλαγών και στην παροχή αυξημένης ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Visa υπέβαλε δύο αιτήσεις εμπορικών σημάτων διεκδικώντας σχέδια για τα δικά της πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Επιπλέον, υπήρχαν διατάξεις για τη διαχείριση και τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Επίσης η εταιρεία τον Οκτώβριο, ήρθε κοντά με την τράπεζα της Wall Street JP Morgan για να συνεργαστεί σε ιδιωτικά blockchains και για να απλοποιήσει τις πληρωμές μεταξύ των εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...