Ισπανικό κέντρο απεξάρτησης προσθέτει στην λίστα υπηρεσιών του τον εθισμό στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΙσπανικό κέντρο απεξάρτησης προσθέτει στην λίστα υπηρεσιών του τον εθισμό στις συναλλαγές...

Μοιραστείτε το

Το κέντρο αποκατάστασης ανέφερε ότι περίπου το 1% των εμπόρων κρυπτονομισμάτων θα αναπτύξει έναν «ακραίο» εθισμό στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Ένα πολυτελές κέντρο αποκατάστασης στην Ισπανία, πρόσθεσε πρόσφατα υπηρεσίες που στοχεύουν στη θεραπεία ενός σχετικά νέου είδους εθισμού – το εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Το κέντρο, που ονομάζεται «The Balance», είναι ένα κέντρο ευεξίας που ιδρύθηκε στην Ελβετία, με τις κύριες εγκαταστάσεις του να βρίσκονται στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, μαζί με άλλα δύο μικρότερα κέντρα στο Λονδίνο και τη Ζυρίχη.

Ενώ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει εθισμούς όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και θέματα συμπεριφοράς, άρχισε πρόσφατα να προσφέρει υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση του εθισμού στις κρυπτογραφικές συναλλαγές, σύμφωνα με μια αναφορά του BBC.

Η αναφορά της 5ης Φεβρουαρίου αποκάλυψε ότι, ένας από τους πελάτες προσέγγισε το κέντρο αποκατάστασης για να μπορέσει να «απομακρυνθεί από την κρυπτογράφηση» αφού φέρεται να έκανε συναλλαγές αξίας $200.000 κάθε εβδομάδα. Η θεραπεία περιλαμβάνει παραμονή τεσσάρων εβδομάδων με θεραπείες, μασάζ και γιόγκα. Ο λογαριασμός πιθανόν να φτάσει και τις $75.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Νοσοκομείο Castle Craig – μια κλινική αποκατάστασης εθισμού με έδρα τη Σκωτία που θεραπεύει εμπόρους κρυπτονομισμάτων από το 2018, έχει δει πάνω από 100 πελάτες να έρχονται αντιμέτωποι με «επικίνδυνα» προβλήματα που σχετίζονται με το εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Castle Craig’s rehabilitation facility. Source: Castle Craig.

Στην Ασία επίσης, το Diamond Rehabilitation — ένα κέντρο ευεξίας με έδρα την Ταϊλάνδη που λειτουργεί από το 2019 — έχει προσθέσει υπηρεσίες που έχουν σχέση με την απεξάρτηση και θεραπεία του εθισμού στα κρυπτονομίσματα.

Ο οργανισμός είπε ότι προσεγγίζει την απεξάρτηση μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT) και της Ψυχοδυναμικής Θεωρίας (PT), ως μέρος μίας ολοκληρωμένης και πολλαπλών σταδίων προσέγγισης του, για να βοηθήσει τους εμπόρους να ξεπεράσουν τον εθισμό τους.

Ένα άρθρο του Family Addiction Specialist εκτιμά, με βάση τις στατιστικές διαταραχών τυχερών παιχνιδιών, ότι περίπου το 1% των εμπόρων κρυπτονομισμάτων θα αναπτύξει σοβαρό παθολογικό εθισμό, ενώ το 10% θα αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα, πέρα ​​από αυτό της οικονομικής απώλειας. Τα συμπτώματα αυτού του εθισμού, σύμφωνα με τον Family Addiction Specialist, περιλαμβάνουν τον συνεχή έλεγχο των τιμών στο διαδίκτυο — ιδιαίτερα στη μέση της νύχτας.

The 24/7 nature of crypto trading has caused many to constantly check price charts. Source: Family Addiction Specialist.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...