Καγκελάριος Olaf Scholz:«Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

ΑρχικήΝέαΚαγκελάριος Olaf Scholz:«Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μοιραστείτε το

Υποχώρησαν οι μετοχές της Deutsche Bank,ωστόσο ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι «Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Όσο αφορά τα τελευταία νέα με την παγκόσμια τραπεζική κρίση, μία από τις παλαιότερες γερμανικές πολυεθνικές επενδυτικές τράπεζες, η Deutsche Bank AG (NYSE: DB), είδε τις μετοχές της να υποχωρούν έως και 14% την Παρασκευή. Μετά την πρόσφατη κατάρρευση μιας άλλης ευρωπαϊκής τράπεζας, της Credit Suisse, η ανησυχία των επενδυτών για τις παραδοσιακές τράπεζες έχει κορυφωθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία από το MarketWatch, οι μετοχές της Deutsche Bank διαπραγματεύθηκαν περίπου στα $8 την Παρασκευή, σημειώνοντας πτώση τις τελευταίες 24 ώρες. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά περίπου 26% τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 19,03 δισ. ευρώ και 2,04 δισ. μετοχές σε κυκλοφορία.

Η Deutsche Bank και οι προοπτικές της αγοράς

Ωστόσο, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz διαβεβαίωσε τους πελάτες και τους επενδυτές της Deutsche Bank ότι η τράπεζα έχει αναδιοργανωθεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως για να καλύψει την τραπεζική ζήτηση.

«Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»,

Σημειώνουμε ότι η τράπεζα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την ξαφνική πτώση της μετοχής από την Παρασκευή. Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα εξαργυρώσει τα ομόλογα της με σταθερό επιτόκιο (Fixed) ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε Fixed Reset Rate Subordinated Tier 2 Notes (αυτά τα ομόλογα είναι συνήθως μεγαλύτερου ρίσκου και υψηλότερης απόδοσης) με ημερομηνία λήξης το 2028, λόγω της νέας αναδιάρθρωσης των χρηματοοικονομικών της δραστηριοτήτων.

«Η Deutsche Bank βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και λίγο καιρό, όπως ήταν και η Credit Suisse», δήλωσε ο Stuart Cole, επικεφαλής μακροοικονομολόγος στην Equiti Capital. «Έχει κάνει διάφορες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές ηγεσίας ώστε να καταφέρει να βρεθεί σε μια καλύτερη κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής, καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν φαίνεται να έχει πραγματικά αποτέλεσμα».

Ακόμη μία νίκη για το Bitcoin

Με κάθε αποτυχία των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι επενδυτές καταλαβαίνουν τη σημασία του Bitcoin στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθωρισμού. Επιπλέον, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε περίπου 70%YTD, αγγίζοντας περίπου τις 28 χιλιάδες δολάρια την Παρασκευή. Οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων αναμένουν να χτυπήσει τις 30 χιλιάδες δολάρια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...