Καθυστέρηση στο hard fork της ”Σαγκάης” Πάμε για αρχές Απριλίου

ΑρχικήΝέαΚαθυστέρηση στο hard fork της ''Σαγκάης'' Πάμε για αρχές Απριλίου

Μοιραστείτε το

Η αναβάθμιση της Σαγκάης είχε προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου, ενώ τελικά θα συμβεί λίγες εβδομάδες αργότερα βάση των προγραμματιστών του Ethereum.

Οι προγραμματιστές του Ethereum καθυστέρησαν το πολυαναμενόμενο hard fork της Σαγκάης κατά περίπου δύο εβδομάδες.

Αρχικά η αναβάθμιση ήταν προγραμματισμένη για τέλη Μαρτίου, αλλά τώρα πιθανότατα θα εφαρμοστεί κάποια στιγμή μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου. Η καθυστέρηση ανακοινώθηκε σε μια συνάντηση προγραμματιστών του Ethereum στις 2 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι βασικοί προγραμματιστές συμφώνησαν ότι το hard fork θα συμβεί περίπου ένα δεκαπενθήμερο μετά την κυκλοφορία του Goerli testnet, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου. Το Goerli testnet είναι ένα δοκιμαστικό δίκτυο Ethereum που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις αποκεντρωμένες εφαρμογές τους (dApps) πριν τις αναπτύξουν στο κύριο δίκτυο Ethereum. Το Goerli testnet κυκλοφόρησε το 2019 ως μια προσπάθεια της κοινότητας να παρέχει ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον δοκιμής για προγραμματιστές Ethereum.

Ο κύριος προγραμματιστής του Ethereum και συντονιστής του έργου Tim Beiko είπε:

«Για το mainnet, συνήθως θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση», επίσης προσθέτει, « φανταστείτε ότι το Goerli θα συμβεί στις 14 και εάν όλα πάνε καλά τότε στις 16 συμφωνούμε να προχωρήσουμε με το mainnet — νομίζω ότι το γρηγορότερο που μπορούμε να προχωρήσουμε είναι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Ο Beiko δήλωσε σε ένα tread στο Twitter στις 2 Μαρτίου ότι δεν συμφώνησαν ρητά σε μια ημερομηνία για το mainnet, αλλά «μάλλον» θα ορίσουν μια ημερομηνία κατά την επόμενη συνάντηση προγραμματιστών στις 16 Μαρτίου, «υποθέτοντας ότι τα πράγματα πάνε καλά στο Goerli». Σημειώνουμε ότι το mainnet ή το Ethereum mainnet, είναι το κύριο και πρωτότυπο δημόσιο δίκτυο blockchain του κρυπτονομίσματος Ethereum.

Η αναβάθμιση του Shanghai Capella (ονομάστηκε επίσης Shapella) σε Goerli, θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους πελάτες του Ethereum και τους παρόχους πονταρίσματος να διασφαλίσουν ότι το hard fork της Σαγκάης μπορεί να κυλήσει ομαλά στο mainnet.

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της Σαγκάη θα επιτρέψει τη σταδιακή απόσυρση του Ethereum από το Beacon Chain.

Για να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια του δικτύου, οι αναλήψεις ETH θα εξαρτώνται από τον αριθμό των επικυρωτών που εξέρχονται εκείνη τη στιγμή.

Επί του παρόντος, στοιχηματίζονται 17,1 εκατομμύρια ETH στο Beacon Chain, που αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 14% της συνολικής προσφοράς. Σε τρέχουσες τιμές ενεργητικού, αποτιμάται σε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...