Κατηγορίες για απάτη 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το hedge fund BKCoin

ΑρχικήΝέαΚατηγορίες για απάτη 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το hedge fund BKCoin

Μοιραστείτε το

Η SEC καταθέτει αίτηση εναντίον του BKCoin και του Kevin Kang, για απάτη και παραβίαση των νόμων της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματοπιστωτικών Αγορών (Securities and Exchange Commission – SEC) συνεχίζει τις ενέργειες της κατά της κρυπτοβιομηχανίας, καταθέτοντας αίτηση κατά του crypto hedge fund BKCoin και του ιδρυτή του Kevin Kang, με έδρα το Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την καταγγελία της SEC, το BKCoin, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 από τους Carlos Betancourt και Kevin Kang, συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 55 επενδυτές για να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, τα οποία ο Kevin Kang χρησιμοποίησε για να κάνει πληρωμές σε πυραμίδα Ponzi και για προσωπική του χρήση. Ο Eric Bustillo, διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου της SEC στο Μαϊάμι, δήλωσε τα πιο κάτω:

“Όπως ισχυριζόμαστε, οι επενδυτές εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους στους εναγόμενους για να εμπορεύονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αντ ‘αυτού, οι κατηγορούμενοι υπεξαίρεσαν τα χρήματα τους, δημιούργησαν πλαστά έγγραφα και βρέθηκαν εμπλεκόμενοι σε παραπλανητικές ενέργειες τύπου Ponzi.

Μήπως το BKCoin έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη απάτη του κλάδου;

Η επιτροπή SEC κατηγορεί το crypto hedge fund BKCoin και τον συνιδρυτή του Kevin Kang για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών και απάτης. Σύμφωνα με την κατάθεση της SEC, η BKCoin και ο Kang υποσχέθηκαν στους επενδυτές ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για επένδυση σε κρυπτονομίσματα και παραγωγή κερδών μέσω διαχειριζόμενων λογαριασμών και πέντε ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την κατηγορία της SEC εναντίον του crypto hedge fund BKCoin και του συνιδρυτή της Keving Kang, ο Kang καταχράστηκε περισσότερα από 371.000 δολάρια επενδυτικών κεφαλαίων για προσωπική του χρήση, περιλαμβανομένων διακοπών, εισιτηρίων αθλητικών εκδηλώσεων και ενός διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, η BKCoin και ο Kang φέρεται να χρησιμοποίησαν πάνω από 3,6 εκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιήσουν πληρωμές τύπου “Ponzi” σε επενδυτές.

Ο Kevin Kang κατηγορήθηκε επίσης ότι άλλαξε τα έγγραφα των επενδυτών, προσθέτοντας ”φουσκωμένα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών” , σε έναν τρίτο διαχειριστή, προκειμένου να κρύψει την υπεξαίρεση χρημάτων που είχε πραγματοποιήσει. Αυτό σήμαινε ότι ένα μέρος των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί από την κυκλοφορία του crypto hedge fund δεν είχε πραγματικά κατατεθεί στον διαχειριστή, αλλά είχε χρησιμοποιηθεί από τον Kevin Kang για προσωπικούς σκοπούς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...