Κίνα: Ενίσχυση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων.Οι δημόσιοι υπαλλήλοι θα λαμβάνουν μισθούς σε ψηφιακό γουάν

ΑρχικήΝέαΚίνα: Ενίσχυση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων.Οι δημόσιοι υπαλλήλοι θα λαμβάνουν μισθούς σε ψηφιακό...

Μοιραστείτε το

Το προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες, στα δημόσια ιδρύματα και στις κρατικές μονάδες σε όλα τα επίπεδα της πόλης θα ανταμείβονται με το ψηφιακό γουάν.

Η πόλη της Κίνας Changshu δήλωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη δικαιοδοσία της θα αμείβονται με το σύνολο των αποδοχών τους σε ψηφιακό γιουάν από τον Μάιο του 2023, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις οικονομικές αρχές της πόλης, οι δημόσιοι υπάλληλοι — συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπηρεσιών, των δημόσιων ιδρυμάτων και των κρατικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα — θα αποζημιωθούν σε ψηφιακό γουάν.

Ένα μέλος του προσωπικού ενός τοπικού νοσοκομείου φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το εργατικό δυναμικό θα λάβει πληρωμές σε ψηφιακό γουάν από τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, είπαν στους δημοσιογράφους ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν διακανονισμούς ψηφιακού γουάν μέσω τερματικών αυτοεξυπηρέτησης.

Ένας κωδικός QR για πληρωμή με ψηφιακό γιουάν εμφανίζεται σε ένα κινεζικό παντοπωλείο. Οι χρήστες μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό και να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό γιουάν για να πληρώσουν για τα αγαθά. Πηγή: Wikimedia Commons

Στις 6 Φεβρουαρίου, πολλές κυβερνήσεις των πόλεων της Κίνας χάρισαν πάνω από 180 εκατομμύρια γουάν (26,5 εκατομμύρια δολάρια) του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου Έτους για να ενισχύσουν την υιοθεσία.

Η περιοχή Jiangsu, όπου βρίσκεται το Changshu, ξεκίνησε προηγουμένως ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό γουάν το 1ο τρίμηνο του 2023. Στόχος, σύμφωνα με τοπική έκθεση, είναι να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό, βολικό σύστημα λειτουργίας και διαχείρισης έως το 2025.

Η ώθηση της κυβέρνησης της Κίνας για την υιοθέτηση του CBDC δεν έγινε δεκτή από τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες της κυκλοφορίας του ψηφιακού πορτοφολιού γουάν, μόνο 625 κάτοικοι είχαν εγγραφεί.

Η έλλειψη υιοθέτησης ήταν εμφανής, παρά την έκπτωση 20% στις αγορές από 1.400 τοπικούς πωλητές — που επιδοτήθηκαν από την κυβέρνηση για τους κατόχους CBDC.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...