Kiyosaki: Το δολάριο θα συντριβεί μεταξύ του «χρυσού» νομίσματος των BRICS και του Bitcoin – Στα 50.000 δολ. το 2023

ΑρχικήΝέαKiyosaki: Το δολάριο θα συντριβεί μεταξύ του «χρυσού» νομίσματος των BRICS και...

Μοιραστείτε το

«Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει χώρα στις 22 Αυγούστου 2023, τα κράτη BRICS διοργανώνουν μία σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ για να αναδείξουν το δικό τους νόμισμα το οποίο είναι στηριγμένο στο χρυσό» δήλωσε ο Robert Kiyosaki

Το δολάριο των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος ζωής του, καθώς ένας συνασπισμός κρατών ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό, επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος, γκουρού του personal finance, επενδυτής και συγγραφέας Robert Kiyosaki το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.
Σε δημόσια τοποθέτησή του επισήμανε ότι το δολάριο ΗΠΑ θα παρακμάσει αφού τα κράτη της ομάδας τωn BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ξεκινήσουν συνομιλίες για την κυκλοφορία του νέου τους νομίσματος σε μια διάσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ τον τρέχοντα μήνα.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η κίνηση από τους BRICS θα μπορούσε να είναι αυτό που κάνει τις ΗΠΑ να χάσουν το προνομιακό καθεστώς τους ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
«Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει χώρα στις 22 Αυγούστου 2023, τα κράτη BRICS διοργανώνουν μία σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ για να αναδείξουν το δικό τους νόμισμα το οποίο είναι στηριγμένο στο χρυσό.


Τώρα, τι σημαίνει αυτό για το δολάριο ΗΠΑ;

Το δολάριο το 1944 κατέστη το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, που σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια δολάρια στα αποθεματικά τους – επειδή αυτό σημαίνει αποθεματικό νόμισμα – οι τράπεζες του κόσμου έπρεπε να διακρατούν δολάρια αντί για χρυσό στα [ταμεία] τους, οπότε ελπίζω να κάνω λάθος, μπορεί να κάνω λάθος αν υιοθετήσουν ένα χρυσό πίσω crypto, [αλλά] το δολάριο ΗΠΑ θα συνθλιβεί – αν έχω δίκιο στη ανάλυσή μου».

Η πρόβλεψη για το κρυπτονόμισμα

Ο Kiyosaki, ένας φανατικός οπαδός του Bitcoin, έχει δηλώσει ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να είναι ένας από τους μεγάλους ωφελούμενους μιας μεταβαλλόμενης παγκόσμιας νομισματικής τάξης και οι ΗΠΑ χάνουν τα προνόμιά τους όσον αφορά το δολάριο ως κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα.
Ωστόσο, λέει ότι από τη στιγμή που μεγάλα ιδρύματα ενταχθούν στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης, όπως η Standard Chartered Bank, ο μέσος άνθρωπος θα αρχίσει να εκτιμά και να χρησιμοποιεί το Bitcoin.
«Μία από τις προκλήσεις με το Bitcoin είναι ότι οι άνθρωποι δεν το αποδέχονται, δεν ξέρουν τι σημαίνει.
Η Standard Chartered Bank, μια τεράστια ασιατική τράπεζα, δήλωσε ότι αναμένει ότι το Bitcoin το 2023 θα φτάσει τα 50.000 δολ..
Σήμερα είναι 30.000 δολ [και] όχι μόνο αυτό, η Standard Chartered προβλέπει ότι το Bitcoin θα φτάσει στα 120.000 δολ. από 30.000 δολ το 2024 – δεν λέω ότι θα συμβεί, δεν κάνουμε συστάσεις», σημείωσε.

Η Ρωσία παίρνει τα μέτρα της

Η Ρωσία θα αρχίσει να αγοράζει ξένο νόμισμα και χρυσό καθώς η ανάκαμψη των ενεργειακών εσόδων της χώρας υπερκέρασε τον στόχο ο οποίος είχε τεθεί στον προϋπολογισμό.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Αυγούστου ότι θα αγοράσει 40,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (433 εκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο 7 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού μηχανισμού που έχει σχεδιαστεί για να απομονώνει την οικονομία από την αστάθεια των αγορών εμπορευμάτων.
Δεδομένου ότι οι αγορές σταμάτησαν στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και ακολούθησε η αναστολή του προγράμματος μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, το υπουργείο Οικονομικών πούλησε ξένο νόμισμα μόνο φέτος ως μέρος του ανανεωμένου δημοσιονομικού μηχανισμού.
Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων έχει παγώσει από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, το γουάν είναι το κύριο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για τέτοιες πράξεις.
Η Ρωσία λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του προϋπολογισμού της από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι κατά 1 εκατομμύριο ουγγιές αυξήθηκαν τα αποθέματα της Ρωσίας σε χρυσό το 2022, σύμφωνα με την κεντρική της τράπεζα, καθώς αγόρασε μεγάλες ποσότητες ενόψει των δυτικών κυρώσεων.
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατείχε 74,9 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά περισσότερο από τις 73,9 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα αποθέματα χρυσού της χώρας ισούνται με 135,6 δισεκατομμυρίων δολαρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...