Κορυφαίες νομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του εγκλήματος με crypto στο dark web

ΑρχικήΝέαΚορυφαίες νομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του εγκλήματος...

Μοιραστείτε το

Τα κρυπτονομίσματα έχουν φέρει επανάσταση στο οικονομικό τοπίο, προσφέροντας πρωτοφανή οφέλη, όπως αποκεντρωμένες συναλλαγές και πληρωμές χωρίς σύνορα. Τι γίνεται όμως όταν χρησιμοποιούνται στο dark web για παράνομες δραστηριότητες;

Aυτή η ψηφιακή επανάσταση έρχεται με μια πιο σκοτεινή πλευρά, καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει ένα τρομερό εργαλείο στo dark web, επιτρέποντας παράνομες δραστηριότητες όπως η αγορά και η πώληση παράνομων αγαθών και υπηρεσιών, θέτοντας προκλήσεις για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου παγκοσμίως.

Για να σταματήσουν αυτή την κατάσταση, ερευνητές από τις πέντε κορυφαίες ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεργάστηκαν για να ξεκινήσουν μια νέα ομάδα εργασίας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στις 20 Ιουνίου από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα ομάδα crossover, με την ονομασία «Darknet Marketplace and Digital Currency Crimes Task Force», συγκεντρώνει ειδικούς πράκτορες από την Drug Enforcement Administration (DEA), το Department of Homeland Security (DHS), τη μονάδα εγκληματικής έρευνας της IRS, και ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

“Η αποστολή του Darknet Marketplace και του Digital Currency Crimes Task Force είναι να διαταράξει και να εξαρθρώσει εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται την εμφάνιση της ανωνυμίας στο darknet ή χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα για να διευκολύνουν εγκληματικές δραστηριότητες, όπως διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, κλοπή προσωπικών πληροφοριών και παιδική εκμετάλλευση”.

– έγραψε το ICE στο δελτίο τύπου.

Προς το παρόν, η νέα ομάδα θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην πολιτεία της Αριζόνα, ενώ παραμένει ασαφές εάν οι ανακριτές σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και σε άλλες πολιτείες.

Τα Crypto είναι το προτιμώμενο μέσο πληρωμής στο dark web

Η ίδρυση της νέας ειδικής ομάδας εργασίας έρχεται εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου, καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται ένα από τα κύρια μέσα χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων στο dark web.

Λόγω της αποκεντρωμένης φύσης και της ανωνυμίας τους, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά στοιχεία για να εμπορεύονται ναρκωτικά, όπλα και άλλα παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Europol διεξήγαγε μια μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση με εννέα άλλες χώρες, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο της παράνομης αγοράς dark web “Monopoly Market” και στη σύλληψη 288 υπόπτων που εμπλέκονταν σε εμπορία ναρκωτικών.

Η επιχείρηση, με το όνομα «SpecTor», είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση περισσότερων από 50,8 εκατομμυρίων ευρώ (55,69 εκατομμυρίων USD) σε μετρητά και κρυπτονομίσματα, 850 κιλά ναρκωτικών και 117 πυροβόλα όπλα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...