Κρίσιμες επιρροές στην τιμή του Bitcoin – Η άποψη των ειδικών

ΑρχικήΝέαΚρίσιμες επιρροές στην τιμή του Bitcoin - Η άποψη των ειδικών

Μοιραστείτε το

Τι θα μπορούσε να επηρεσει την τιμή του bitcoin τους επόμενους μήνες;

Ο Gareth Soloway, ειδικός στις συναλλαγές και επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο InTheMoneyStocks.com, εντόπισε δύο κρίσιμους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την τιμή του Bitcoin (BTC) τους επόμενους μήνες.

Οι γνώσεις του Soloway έρχονται όταν το Bitcoin έχει εισέλθει σε μια φάση ενοποίησης και οι παρατηρητές της αγοράς προτείνουν την πιθανότητα ενός επερχόμενου ράλι.

#1 Spot Bitcoin ETF 

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο The David Lin Report στις 11 Αυγούστου, ο Soloway τόνισε πρώτα τη σημασία της παρακολούθησης του πιθανού αντίκτυπου μιας έγκρισης ενός αμοιβαίου κεφαλαίου διαπραγματεύσιμου σε χρηματιστήριο (ETF). Συγκεκριμένα, η έγκριση ενός τέτοιου ETF θα αντιπροσώπευε ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, προσελκύοντας δυνητικά μεγαλύτερες θεσμικές επενδύσεις και γενική αναγνώριση του Bitcoin.

Ανέφερε ότι το πολυαναμενόμενο ETF spot ARK Invest παρουσίασε καθυστέρηση στη διαδικασία έγκρισης του.

Η ανάλυση του Soloway υπογραμμίζει την ανάγκη οι επενδυτές να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά με τυχόν εξελίξεις σχετικά με εγκρίσεις ETF ή πιθανές καθυστερήσεις, καθώς αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στην τιμή του Bitcoin

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αγορά έλαβε πρόσφατα ώθηση μετά την αίτηση της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο, για ένα spot Bitcoin ETF. Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της θετικής πορείας της εταιρείας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

#2 Αποδόσεις κρατικών ομολόγων

Επιπλέον, ο Soloway συμβούλεψε τους επενδυτές Bitcoin να παρακολουθούν στενά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ιδιαίτερα την απόδοση του 10ετούς Δημοσίου. Επισήμανε ότι εάν η απόδοση της 10ετίας ξεπεράσει το όριο του 3,3%, θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόσθετη πίεση στα ομόλογα του Δημοσίου και να προκαλέσει την πώληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Soloway συνέδεσε αυτό το πιθανό σενάριο με την ιστορική συσχέτιση μεταξύ των αποδόσεων και της απόδοσης του Bitcoin. Σημείωσε ότι τον Οκτώβριο, σε περίοδο ύφεσης της αγοράς, οι αποδόσεις κορυφώθηκαν στο 3,3%. Εάν αυτό το επίπεδο επρόκειτο να παραβιαστεί ξανά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις ομολόγων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επηρεάζοντας δυνητικά το Bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον, ο Soloway υπενθύμισε στους επενδυτές το σημαντικό χρέος των ΗΠΑ και τις προκλήσεις που θέτει για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας. Καθώς οι ΗΠΑ πληρώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε τόκους για το χρέος τους, οι πιθανές συνέπειες της αύξησης των αποδόσεων στην ευρύτερη οικονομία θα μπορούσαν να επηρεάσουν έμμεσα τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin Halving

Επί του παρόντος, η αγορά αναμένει το Bitcoin halving για να προκαλέσει δυνητικά ένα ράλι. Ωστόσο, ο αναλυτής έχει διαφορετική γνώμη. Επεσήμανε ότι ενώ υπάρχουν προσδοκίες για το halving να λειτουργήσει ως καταλύτης, αυτό το γεγονός συμβαίνει μέσα σε ένα ξεχωριστό μακροοικονομικό περιβάλλον που δυνητικά αμαυρώνεται από μια επικείμενη ύφεση.

Gareth Soloway: ‘Flush Out’ Of Stocks, Bitcoin And Looming Credit Event

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...