Σύμφωνα με έρευνα, το Λονδίνο καθορίστηκε ως η πιο έτοιμη πόλη για να προσελκύσει επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.
Μαζί με τους κανονισμούς υπέρ των κρυπτονομισμάτων, η γενική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων απαιτεί μια υποστηρικτική υποδομή που να μπορεί να επιτρέψει στο ευρύ κοινό πρόσβαση και έκθεση στο οικοσύστημα. Σύμφωνα με την έρευνα, εξετάστηκαν οκτώ βασικοί δείκτες σχετικά με τους φόρους, τα ΑΤΜ, τις θέσεις εργασίας και τις εκδηλώσεις στην κρυπτογράφηση, και το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή ως η πιο έτοιμη πόλη στον κόσμο για επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

Όπως φαίνεται παραπάνω, κορυφαίες μητροπολιτικές πόλεις όπως το Ντουμπάι και η Νέα Υόρκη μπήκαν στην πρώτη τριάδα της λίστας. Ωστόσο, το Χονγκ Κονγκ, το οποίο τοποθετήθηκε ως η πιο έτοιμη για κρυπτογράφηση χώρα για το 2022, έπεσε στην έβδομη θέση της έρευνας.

Η παραπάνω λίστα δείχνει τις κορυφαίες 50 μεγάλες πόλεις με έτοιμη υποδομή για τη μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων.
Μερικοί βασικοί παράγοντες που λήφθησαν υπόψη στη μελέτη περιλαμβάνουν, τον συνολικό αριθμό των κρυπτογραφικών συμβάντων, τις εργασίες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, τις εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και τον αριθμό των ΑΤΜ κρυπτογράφησης. Μερικά από τα ζητήματα που δεν αφορούν κρυπτογράφηση περιλαμβάνουν την ποιότητα ζωής, τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και του φορολογικού συντελεστή κεφαλαιακών κερδών.
Το Λονδίνο φαίνεται να φιλοξενεί τους περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με κρυπτογράφηση – ένδειξη υψηλότερου ενδιαφέροντος του ευρύτερου κοινού για το οικοσύστημα κρυπτογράφησης. Ωστόσο, άλλες πόλεις επισκιάζουν το Λονδίνο σε ορισμένες μετρήσεις, ενισχύοντας την υπόθεση για την παγκόσμια υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων.
Θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή, η Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών τόνισαν την ανάγκη να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας έως το 2030. Η Cointelegraph ανέφερε προηγουμένως ότι πηγές ισχυρίζονται ότι ο οδικός χάρτης της «ψηφιακής λίρας» πρόκειται να εισαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να παρουσίασε πτώση 35% στις πληρωμές με μετρητά και νομίσματα το 2020, υποδεικνύοντας μια τάση προς τις συναλλαγές χωρίς μετρητά.