Mastercard: Αναζητά νέες συνεργασίες για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για crypto cards

ΑρχικήΝέαMastercard: Αναζητά νέες συνεργασίες για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για crypto...

Μοιραστείτε το

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες πληρωμών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, η Mastercard, ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα καρτών για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Για να γίνει αυτό, η εταιρεία επιδιώκει να συνεργαστεί με νέες εταιρείες παρά τον πρόσφατο ρυθμιστικό και τραπεζικό έλεγχο.

Ο γίγαντας πληρωμών έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τη Binance, το Gemini και το Nexo. Οι συνεργασίες επέτρεψαν στη Mastercard και στα ανταλλακτήρια να προσφέρουν κάρτες πληρωμών σε κρυπτονομίσματα σε πολλές χώρες.

Ο επικεφαλής crypto και blockchain της Mastercard, Raj Dhamodharan, δήλωσε:

Έχουμε δεκάδες συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν προγράμματα καρτών και συνεχίζουν να επεκτείνονται. Η ασφαλής παροχή πρόσβασης σε κρυπτονομίσματα αποτελεί επίσης μέρος της πρότασης αξίας μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό.

Η προσέγγιση της Mastercard για την αντιμετώπιση θεμάτων εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα

Συνολικά, αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι τράπεζες έχουν γίνει αρκετά επιφυλακτικές με τις crypto friendly εταιρείες. Το 2022, πολλά μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων κατέρρευσαν, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.

Ταυτόχρονα, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ καταπολεμούν ενεργά διάφορες εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Μερικές από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αφορούσαν την αμερικανική CFTC που μήνυσε την Binance τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, τράπεζες όπως η NatWest και η Santander έχουν περιορίσει το ποσό που μπορούν να μεταφέρουν οι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη κοινών προτύπων και εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, γεγονός που οδηγεί επίσης στην έλλειψη κατάλληλης προστασίας. Στο τέλος, αυτό έχει δημιουργήσει τρωτά σημεία στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολύ επιζήμια για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Mastercard αποφάσισε να κυκλοφορήσει το “Mastercard Crypto Credential”, το οποίο θα δημιουργήσει κοινά πρότυπα και μια υποδομή που θα βοηθήσει στην επιβεβαίωση αξιόπιστων αλληλεπιδράσεων μεταξύ επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain και των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το “Mastercard Crypto Credential” μπορεί να ξεκλειδώσει πολλές περιπτώσεις χρήσης. Η εταιρεία σημείωσε ότι η επαλήθευση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τείνει να ποικίλλει ευρέως με βάση τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, την αγορά και άλλες πτυχές.

Το “Mastercard Crypto Credential” θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι οντότητες που ενδιαφέρονται να αλληλεπιδρούν σε περιβάλλοντα Web3 πληρούν καθορισμένα πρότυπα για τη δραστηριότητα που επιθυμούν να ασκήσουν.

Ο Dhamodharan είπε πρόσφατα ότι η Mastercard είναι «πραγματικά πολύ ενθουσιώδης» με την τεχνολογία blockchain.

Mastercard crypto card για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο

Παράλληλα, η Mastercard συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη των crypto card της, λανσάροντας τις πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Η κάρτα κυκλοφόρησε από την Bybit, το τρίτο με τις περισσότερες επισκέψεις ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Εκδόθηκε από την Moorwand και τροφοδοτήθηκε από την Mastercard, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβούν εύκολα από τα κρυπτονομίσματα στον κόσμο των fiat νομισμάτων, να κάνουν αγορές, να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ και πολλά άλλα.

Με αυτήν την κάρτα, οι καταναλωτές μπορούν να αποφύγουν τις συναλλαγές με μεσάζοντες για να πληρώσουν για αγαθά και υπηρεσίες με τα κρυπτονομίσματα τους.

Η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε με μια βασική ομάδα κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, το Ethereum, το XRP, το Tether και το USD Coin. Με τον καιρό, αυτή η λίστα θα επεκταθεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...