Μεγαλώνει η λίστα των κατηγοριών για τον Sam Bankman Fried της FTX γνωστός ως ”SBF”

ΑρχικήΝέαΜεγαλώνει η λίστα των κατηγοριών για τον Sam Bankman Fried της FTX...

Μοιραστείτε το

Οι κατηγορίες του Bankman-Fried έχουν διευρυνθεί στο τελευταίο κατηγορητήριο που παρουσιάστηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν νέο κατηγορητήριο κατά του Sam Bankman-Fried με τέσσερις επιπλέον ποινικές κατηγορίες.

Το έγγραφο που υποστηρίζει αυτές τις νέες κατηγορίες ξεκινά με τον ισχυρισμό ότι «Από το 2019 περίπου, έως και τον Νοέμβριο του 2022, ο Samuel Bankman-Fried, «SBF», υπονόμευσε τη λειτουργία των εταιρειών κρυπτονομισμάτων που ίδρυσε και διοικούσε».

Εκτός από τις αρχικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο SBF, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι είναι ένοχος επίσης για συνωμοσία για διάπραξη τραπεζικής απάτης και συνωμοσία για τη λειτουργία ενός μη αδειοδοτημένου πομπού χρημάτων. Προηγουμένως, ο SBF κατηγορήθηκε για όλες τις ακόλουθες κατηγορίες από το Νότιο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων:

-Συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης σε πελάτες
-Τραπεζική απάτη σε πελάτες
-Συνωμοσία για τη διάπραξη τραπεζικής απάτης σε δανειστές
-Τραπεζική απάτη στους δανειστές
-Συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης εμπορευμάτων
-Συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης σε τίτλους
-Συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
-Συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης εκστρατειών

Αυτές οι κατηγορίες ακολούθησαν τη σύλληψη του τον Δεκέμβριο στις Μπαχάμες, μετά την απίστευτα μεγάλη αποτυχία της αυτοκρατορίας FTX. Ο κλάδος εξακολουθεί να είναι σε αναταραχή τόσο από τον επιχειρηματικό αντίκτυπο όσο και από τον ρυθμιστικό έλεγχο που ακολούθησε έκτοτε.

«Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του Bankman-Fried στους πελάτες FTX, ότι το ανταλλακτήριο θα προστάτευε τα συμφέροντα τους και ότι θα διαχώριζε τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο Bankman-Fried εκμεταλλευόταν τακτικά τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών FTX για να παρέχει άτοκο κεφάλαιο τόσο για τις ιδιωτικές δαπάνες του όσο και της Alameda, και στη διαδικασία εξέθεσε πελάτες FTX σε τεράστιο κίνδυνο», αναφέρει το έγγραφο με τις νέες κατηγορίες. «Επιπλέον, ενώ ο Bankman-Fried ισχυρίστηκε δημοσίως ότι η FTX λειτουργούσε ανεξάρτητα από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων της Alameda και τις επενδύσεις σε άλλες εταιρείες, αυτό δεν ίσχυε στην πραγματικότητα».

Εκτός από τα λειτουργικά ζητήματα με το FTX, οι εικαζόμενες παράνομες δωρεές εξετάζονται τώρα περαιτέρω, με το κατηγορητήριο να εξετάζει πώς ο SBF χρησιμοποίησε άλλους για να συνεισφέρει σε πολιτικά κινήματα με τα οποία δεν ήθελε ο ίδιος ή οι επιχειρηματικές του οντότητες να συνδεθούν.

«Ο Bankman-Fried πρόσφερε σημαντικές συνεισφορές για την υποστήριξη των υποψηφίων τόσο μεγάλων πολιτικών κομμάτων όσο και σε όλο το πολιτικό φάσμα», αναφέρει το έγγραφο. «Ο Bankman-Fried, ωστόσο, δεν ήθελε να γίνει γνωστός ως αριστερός κομματικός ή να επισυναφθεί δημοσίως το όνομα του στους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Σε εκείνες τις περιπτώσεις που ήθελε να κρύψει τη συσχέτισή του με ορισμένες συνεισφορές, ο Bankman-Fried και άλλοι συνωμότησαν και έκαναν αυτές τις συνεισφορές στα ονόματα άλλων στελεχών του FTX.

Ως μέρος αυτού του προγράμματος, οι συνεισφορές συντονίστηκαν για να γίνουν στα ονόματα των δύο δωρητών του FTX σε υποψηφίους που δεν υποστήριζαν ή δεν γνώριζαν απαραίτητα. Αυτές οι δωρεές έγιναν για σκοπούς προώθησης της πολιτικής ατζέντας του SBF, παρέχοντας του κάλυψη για να αποφύγει τη συσχέτιση με ορισμένες συνεισφορές και αποκρύπτοντας ότι η πηγή των συνεισφορών ήταν στην πραγματικότητα η Alameda.

Η πολυαναμενόμενη δίκη του Bankman-Fried έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2023.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...