Μείωση 59% στις πωλήσεις NFT. Το Ethereum κυριαρχεί στα 20 κορυφαία blockchain.

ΑρχικήΝέαΜείωση 59% στις πωλήσεις NFT. Το Ethereum κυριαρχεί στα 20 κορυφαία blockchain.

Μοιραστείτε το

Οι πωλήσεις NFT μειώθηκαν 59% τη δεύτερη εβδομάδα του 2023. Το Ethereum κυριαρχεί στα 20 κορυφαία blockchain με το 75% των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις των NFT έχουν μειωθεί σημαντικά σε αντίθεση με την πρώτη εβδομάδας του 2023. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, καταγράφηκαν 208,68 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις NFT, με 157,20 δολάρια να προέρχονται από το blockchain Ethereum. Η συλλογή NFT με τις κορυφαίες πωλήσεις την περασμένη εβδομάδα ήταν το Bored Ape Yacht Club (BAYC), με 16,69 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, που αντιστοιχούν στο 7,998% των 208 εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, το Ethereum και το Solana ηγούνται των πωλήσεων NFT μεταξύ των κορυφαίων 20 Blockchains εν μέσω χαμηλότερων ψηφιακών συλλεκτικών πωλήσεων αυτήν την εβδομάδα.

Κατά την πρώτη εβδομάδα του 2023, οι πωλήσεις NFT αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα του 2022. Ωστόσο, την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 59,35% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από τα 20 κορυφαία blockchain που εκδίδουν NFT, το Ethereum αντιπροσώπευε το 75,33% των πωλήσεων που καταγράφηκαν μεταξύ 8 Ιανουαρίου και 15 Ιανουαρίου 2023.

Το Solana κατείχε τη δεύτερη μεγαλύτερη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις NFT, με 18,04% των συνολικών πωλήσεων της εβδομάδας, ή 37,66 εκατομμύρια δολάρια. Οι Ethereum και Solana ακολουθήθηκαν από το Immutable X, το Binance Coin (BNB) και το Cardano ως οι πέντε κορυφαίες αλυσίδες όσον αφορά τα δεδομένα πωλήσεων NFT αυτής της εβδομάδας.

Οι πέντε κορυφαίες συλλογές NFT αυτή την εβδομάδα όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις περιλαμβάνουν τα Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Azuki, Art Blocks και Bored Ape Kennel Club. Ακολουθούν οι Otherdeed, Sorare, The Captainz, Beanz και Mutant Hound Collars.

Σύμφωνα με στοιχεία από το nftpricefloor.com, η συλλογή BAYC είχε την υψηλότερη τιμή κατώτατου επιπέδου όσον αφορά τις τιμές NFT, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Το BAYC ακολούθησαν οι Cryptopunks, MAYC, Autoglyphs και The Sandbox, αντίστοιχα. Ενώ η κατώτατη αξία του BAYC ήταν 70,408 ETH, η κατώτατη τιμή Cryptopunks την Κυριακή ήταν 66,19 ETH.

Top NFT Collectible Sales

Οι πωλήσεις NFT της περασμένης εβδομάδας είδαν μια εισροή συναλλαγών από τη συλλογή Mineablepunks, καθώς τα πέντε πιο ακριβά NFT που πωλήθηκαν ήταν από αυτήν τη συλλογή. Αυτή την εβδομάδα, τα στατιστικά στοιχεία από το cryptoslam.io δείχνουν ότι το πιο ακριβό NFT που πωλήθηκε ήταν το Cryptopunk #4.608, το οποίο πουλήθηκε πριν από πέντε ημέρες για 329.000 $.

Το δεύτερο πιο ακριβό NFT που πωλήθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν το Cryptopunk #6.994, το οποίο πουλήθηκε πριν από τρεις ημέρες για 283.000 $. Τα δύο κορυφαία πιο ακριβά NFT που πωλήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ακολούθησαν το Otherdeed #89.263 και το Bored Ape Yacht Club (BAYC) #7.576.

Οι συλλογές NFT που είχαν καλύτερες πωλήσεις αυτήν την εβδομάδα από την προηγούμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν το Artblocks, το οποίο σημείωσε αύξηση 62,94%, το Mutant Ape Yacht Club (MAYC) αυξήθηκε 8,10%, οι πωλήσεις του Otherdeed αυξήθηκαν κατά 11,97% και το Beanz αυξήθηκε κατά 32,82%.

Art Blocks Sales Volume Data & Charts

Όσον αφορά τα blockchains, το Binance Coin (BNB) σημείωσε αύξηση 62,20% στις πωλήσεις NFT, οι πωλήσεις του Flow αυξήθηκαν 77,99%, το Immutable X σημείωσε άνοδο 8,51%, το Solana αυξήθηκε κατά 3,11% και οι πωλήσεις του Ronin NFT αυξήθηκαν κατά 84,75% τις τελευταίες επτά ημέρες . Τα blockchains που σημείωσαν μείωση στις πωλήσεις από την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνουν τα Ethereum, Cardano, Wax, Algorand και Cronos.

Ethereum Sales Volume

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...