Μείωση των αποθεμάτων Bitcoin σε ανταλλακτήρια μετά το 2020. Γιατί είναι σημαντικό;

ΑρχικήΝέαΜείωση των αποθεμάτων Bitcoin σε ανταλλακτήρια μετά το 2020. Γιατί είναι σημαντικό;

Μοιραστείτε το

Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στα αποθέματα Bitcoin (BTC) στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, γίναμε μάρτυρες μιας αξιοσημείωτης τάσης: οι επενδυτές αποσύρουν περισσότερο Bitcoin από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων από όσα καταθέτουν.

Αυτή η αλλαγή στο ισοζύγιο καταθέσεων και αναλήψεων είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθείται. Το BTC που κατατίθεται στα ανταλλακτήρια μπορεί ενδεχομένως να μεταφραστεί σε πίεση πώλησης, δημιουργώντας μια διαφαινόμενη απειλή πώλησης που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δυναμική των τιμών του Bitcoin, αντισταθμίζοντας οποιαδήποτε εισερχόμενη κερδοσκοπική ζήτηση.

Όταν οι κάτοχοι μεταφέρουν τα νομίσματα τους σε ένα ανταλλακτήριο, συχνά σηματοδοτεί μια προδιάθεση για πώληση. Αντίθετα, η απόσυρση σε ένα πορτοφόλι Bitcoin που έχει την ίδια φύλαξη σημαίνει δέσμευση για «HODL».

Προηγουμένως, από το 2013 έως το 2020, τα αποθέματα Bitcoin αυξάνονταν σταθερά καθώς οι επενδυτές και οι miners κατέθεταν BTC για διαπραγμάτευση ή πώληση. Ωστόσο, ένα γράφημα που προέρχεται από το CryptoQuant Pro δείχνει μια αξιοσημείωτη αλλαγή σε αυτήν την τάση από τα τέλη του 2020.

Bitcoin: Exchange reserve – All exchanges. Source: CryptoQuant

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν περίπου 2,04 εκατομμύρια BTC (73,3 δισεκατομμύρια δολάρια) αποθέματα σε ανταλλακτήρια. Αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της τρέχουσας προσφοράς του Bitcoin, η οποία είναι μια κερδοσκοπική προσφορά υψηλού βάρους.

Ωστόσο, σημαίνει επίσης ότι τα αποθέματα Bitcoin μειώθηκαν κατά 32% από τα υψηλά επίπεδα τους περίπου 3 εκατομμύρια BTC που κατείχαν τα ανταλλακτήρια το 2020.

Ακόμη και με ένα από τα ιστορικά υψηλότερα ποσά κερδοσκοπικής προσφοράς, το BTC μπόρεσε να φτάσει στην υψηλή τιμή όλων των εποχών το 2021 λόγω της σημαντικά υψηλότερης κερδοσκοπικής ζήτησης για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι όσο χαμηλότερο είναι το ποσό του Bitcoin που διατηρείται σε ανταλλακτήρια, τόσο χαμηλότερη είναι η απαιτούμενη ζήτηση για να ενεργοποιηθεί μια ανοδική αγορά παρόμοια με πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον, σημαίνει επίσης μειωμένη έκθεση σε κίνδυνο για καταστροφές φύλαξης όπως αυτό που συνέβη με την FTX το 2022.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...