Μελέτη ισχυρίζεται ότι το 99,5% των επενδυτών κρυπτονομισμάτων δεν πλήρωσαν φόρους το 2022

ΑρχικήΝέαΓενικάΜελέτη ισχυρίζεται ότι το 99,5% των επενδυτών κρυπτονομισμάτων δεν πλήρωσαν φόρους το...

Μοιραστείτε το

Η Φινλανδία και η Αυστραλία είχαν το υψηλότερο ποσοστό φορολογουμένων επενδυτών κρυπτονομισμάτων, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στη δέκατη θέση στη λίστα, σύμφωνα με τη μελέτη της Divly

Η έκθεση εκτιμά ότι μόνο το 0,53% των επενδυτών κρυπτονομισμάτων πλήρωσαν φόρους στα κρυπτονομίσματα τους για το 2022. Ωστόσο, φορολογικοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τους αριθμούς και τη μεθοδολογία της έκθεσης.

Η έκθεση της Divly βασίστηκε στην ανάλυση της σχέσης μεταξύ του αριθμού των ατόμων που παρουσίασαν τα κρυπτονομίσματα στις φορολογικές τους δηλώσεις και του όγκου αναζητήσεων σχετικά με τους φόρους κρυπτονομισμάτων σε διαφορετικές χώρες. Οι υπολογισμοί χρησιμοποίησαν επίσης τον αριθμό των κατόχων κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα σύμφωνα με την έκθεση της Statista για τα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως.

Η έκθεση παρουσιάζει ότι η Φινλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό φορολογουμένων κρυπτονομισμάτων το 2022, με το 4,09%, και δέυτερη η Αυστραλία με ποσοστό 3,65%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη δέκατη θέση με ένα ποσοστό 1,62% των κατόχων κρυπτονομισμάτων που πληρώνουν φόρους, ενώ η Ινδία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά φορολογούμενων κρυπτονομισμάτων με μόλις 0,07%, 0,04% και 0,03% αντίστοιχα.

Divly

Ωστόσο, η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των εκτιμήσεων είναι αμφισβητήσιμη. Η ίδια η έκθεση καθιστά σαφές ότι τα δεδομένα αναζήτησης ενδέχεται να μην αντανακλούν ακριβώς τον πραγματικό αριθμό των φορολογουμένων κρυπτονομισμάτων, καθώς όχι όλοι όσοι πληρώνουν φόρους αναζητούν πληροφορίες για τους φόρους κρυπτονομισμάτων στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, μια άλλη υπόθεση στη μεθοδολογία είναι ότι ο αριθμός των αναζητήσεων που σχετίζονται με τους φόρους κρυπτονομισμάτων δεν διαφέρει ανάμεσα στις διαφορετικές χώρες. Σημειώστε επίσης ότι μπορεί να υπάρχει και μια πιθανή προκαταληπτική κατεύθυνση προς χώρες με καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο και πιο ακριβή δεδομένα αναζήτησης.

Ο Danny Talwar, παγκόσμιος επικεφαλής φορολογίας στο λογισμικό φορολογίας κρυπτονομισμάτων Koinly, αμφισβήτησε το μεγάλο ποσοστό επενδυτών κρυπτονομισμάτων που δεν πληρώνουν φόρους όπως παρουσιάζονται στην έκθεση. Ο Talwar δήλωσε στην Cointelegraph:

“Είναι πιθανόν το ποσοστό 99,5% να μην αντανακλά τις χώρες που έχουν συγκεκριμένες πολιτικές για τα κρυπτονομίσματα και αυστηρές απαιτήσεις συμμόρφωσης, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ινδία”.

Ο ελεγκτής Greg Valles, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Blockchain Australia, ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με απόλυτη βεβαιότητα τη μεθοδολογία.

Και οι δύο φορολογικοί εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι τα συστήματα και η επιτήρηση των κυβερνήσεων καθιστούν όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθούν οι φόροι κρυπτονομισμάτων.

Ο Valles δήλωσε ότι καθώς η τεχνολογία των κυβερνήσεων γίνεται όλο και πιο εξειδικευμένη και προηγμένη, θα είναι πιο εύκολο να ανιχνευθούν όσοι δεν συμμορφώνονται, και προειδοποίησε ότι όσοι δεν αναφέρουν τα κέρδη από κρυπτονομίσματα τώρα, κινδυνεύουν να τα πληρώσουν στα επόμενα χρόνια.

Ο Talwar τόνισε ότι, ενώ ο κίνδυνος μη συμμόρφωσης είναι συγκριτικά υψηλότερος για τα κρυπτονομίσματα από ό, τι για άλλα είδη περιουσιακών στοιχείων, οι φορολογικές αρχές σε πολλές χώρες έχουν διαδικασίες για τη λήψη δεδομένων από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Πρόσθεσε ότι το Koinly έχει διαπιστώσει ότι η ευαισθητοποίηση των επενδυτών για τη φορολογία των κρυπτονομισμάτων έχει “αυξηθεί σημαντικά” σε αυτές τις χώρες. Μόνο το “15% των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα που συμμετείχαν σε έρευνα” δεν γνώριζαν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για τα κρυπτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους.

Τέλος, οι ειδικοί σημείωσαν ότι οι φόροι κρυπτονομισμάτων έχουν γίνει πιο σημαντικοί από το παρελθόν, καθώς οι κρυπτοεπενδυτές καταλαβαίνουν ότι η μη συμμόρφωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Επιπλέον, πολλές χώρες έχουν θεσπίσει σαφείς κανονισμούς για τη φορολογία των κρυπτονομισμάτων, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ότι οι κερδοσκόποι δεν θα χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα ως μέσο απόκρυψης κερδών.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...