Microsoft: Απολύει υπαλλήλους από το project του Industrial Metaverse

ΑρχικήΝέαMicrosoft: Απολύει υπαλλήλους από το project του Industrial Metaverse

Μοιραστείτε το

Η Microsoft διέκοψε το έργο της ομάδα Industrial Metaverse Core, ένα έργο τεσσάρων μηνών που είχε στόχο να ενθαρρύνει τη χρήση του metaverse σε βιομηχανικά περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πέμπτης από την ιστοσελίδα The Information, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει απολύσει υπαλλήλους που εργάζονται στο έργο, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 100 άτομα. Η εταιρεία θέλει να δώσει προτεραιότητα σε βραχυπρόθεσμα έργα σε σχέση με εκείνα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν ουσιαστικά έσοδα.

Η ομάδα Industrial Metaverse, που εσωτερικά αναφέρεται ως “Project Bonsai”, επικεντρώθηκε στον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των ψηφιακών τεχνολογιών για να επιτρέψει στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν και να βελτιστοποιούν φυσικά αγαθά, περιουσιακά στοιχεία, μέρη, διαδικασίες και εξοπλισμό.

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο, και η ομάδα συνεργάστηκε με πελάτες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των λιανικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ενέργειας, μεταξύ άλλων βιομηχανιών, για την κατασκευή των εξαρτημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι βιομηχανικοί πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft είχε ήδη κάποιους σημαντικούς πελάτες στον χώρο του Industrial Metaverse, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes Benz και Coca-Cola. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας φέρεται να είπε:

Η Microsoft παραμένει προσηλωμένη στο Industrial Metaverse. Εστιάζουμε στους τομείς του Industrial Metaverse που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες μας και δεν θα δουν καμία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζονται. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε πρόσθετες πληροφορίες στο μέλλον. “

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου αποκοπής 10.000 εργαζομένων που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella νωρίτερα αυτό το μήνα. Η κίνηση έρχεται καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει μακροοικονομική αβεβαιότητα και επιβράδυνση της ανάπτυξης εν μέσω της παγκόσμιας καταστροφής των χρηματιστηρίων και των αυξημένων φόβων για μια σκληρή οικονομική ύφεση.

Το metaverse είναι ένας κοινόχρηστος, καθηλωτικός, διαδικτυακός τρισδιάστατος χώρος όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με αντικείμενα και είδωλα που δημιουργούνται από υπολογιστή. Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft και η Meta Platforms (META) έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του metaverse.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Robin Seiler, ο οποίος επιβλέπει τις λειτουργίες μικτής πραγματικότητας της Microsoft, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει ορισμένα από τα προϊόντα μικτής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Mesh και των ακουστικών HoloLens 2.

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις ήρθαν λίγο αφότου η Microsoft τερμάτισε τo AltspaceVR για avatar, μαζί με την εξάλειψη ολόκληρης της ομάδας της που κατασκεύαζε το Mixed Reality Toolkit, το οποίο είναι πλέον ένα ξεχωριστό έργο ανοιχτού κώδικα.

Ενώ είναι νωρίς ακόμη για το metaverse να γίνει πραγματικότητα, η ιδέα έχει ήδη βρει μεγάλo ενδιαφέρον. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι κάτοικοι της Φλόριντα δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του metaverse , με 670 αναζητήσεις ανά 1.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, το Ορλάντο και το Μαϊάμι έχουν χρησιμοποιήσει τεχνολογίες 3D και εικονικής πραγματικότητας (VR) για να αναδημιουργήσουν τις πόλεις τους στο metaverse.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...