Μήνυση της SEC κατά της Coinbase στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

ΑρχικήΝέαΜήνυση της SEC κατά της Coinbase στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Μοιραστείτε το

Μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση 13 κατηγοριών κατά της Binance, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έθεσε τώρα το ανταλλακτήριο Coinbase στο στόχαστρο της, μηνύοντας το δεύτερο κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 6 Ιουνίου.

Παρόμοια με την αγωγή της Binance, η SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase παραβίασε την νομοθεσία περί κινητών αξιών στη χώρα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει χρεώσει στην Coinbase ότι λειτουργεί την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, χωρίς την κατάλληλη εγγραφή ως ανταλλακτήριο τίτλων. Επιπλέον, η Coinbase κατηγορείται ότι δεν κατέγραψε την προσφορά και την πώληση του προγράμματος staking των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της ως υπηρεσία.

«Η Coinbase δεν έχει εγγραφεί ποτέ στην SEC ως μεσίτης, εθνικό ανταλλακτήριο τίτλων ή οργανισμός εκκαθάρισης, αποφεύγοντας έτσι το καθεστώς γνωστοποίησης που έχει θεσπίσει το Κογκρέσο για τις αγορές τίτλων».

Συγκεκριμένα, η Coinbase έχει κατηγορηθεί ότι εξασφάλισε «δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσω, είσπραξης προμηθειών συναλλαγών από επενδυτές τους οποίους η Coinbase έχει στερήσει τις γνωστοποιήσεις και τις προστασίες που συνεπάγεται η εγγραφή και ως εκ τούτου εκτίθεται σε σημαντικό κίνδυνο».

Ενώ οι αποφάσεις της Coinbase μπορεί να της επέτρεψαν να κερδίσει δισεκατομμύρια, αυτό έγινε σε βάρος των επενδυτών, στερώντας τους την προστασία που δικαιούνται».

Μήνυση κατά της Binance

Η δράση της SEC κατά της Coinbase ήρθε μια ημέρα αφότου η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών μήνυσε την Binance και τον ιδρυτή της Changpeng Zhao, κατηγορώντας τους για διάφορους λόγους, όπως την παραβίαση των κανονισμών περί χρεογράφων και κεφαλαίων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, και «θέτοντας τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών σε σημαντικό κίνδυνο.»

Η ενέργεια προκάλεσε σημαντικές αναλήψεις από το ανταλλακτήριο της Binance, με καθαρές ροές στα -778 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

https://thecurrencyanalytics.com/

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...