Νέα έκθεση δείχνει τον καλύτερο τρόπο επένδυσης σε Bitcoin ανεξάρτητα από την τιμή του

ΑρχικήΝέαΝέα έκθεση δείχνει τον καλύτερο τρόπο επένδυσης σε Bitcoin ανεξάρτητα από την...

Μοιραστείτε το

Με την πάροδο των χρόνων, έχουν προκύψει διαφορετικοί τρόποι επενδύσεων για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν περισσότερες αποδόσεις.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να «αγοράσουν όταν η τιμή ήταν χαμηλή και να πουλήσουν όταν η τιμή ανεβαίνει». Ωστόσο, η απόδοση του Bitcoin έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε με ακρίβεια την καθοδική πορεία αλλά ούτε και την κορυφή μιας ανοδικής αγοράς.

Τα πλεονεκτήματα του DCA

Σε ένα tweet που κοινοποιήθηκε από έναν λογαριασμό στο X, φάνηκαν τα οφέλη από την υιοθέτηση ενός επενδυτικού στυλ μέσου όρου κόστους (DCA) όσον αφορά το Bitcoin. Η ανάρτηση περιελάμβανε ένα γράφημα που έδειχνε την απόδοση των επενδυτών που χρησιμοποιούν DCA έναντι εκείνων που μόλις αγόρασαν όλο το απόθεμα τους σε μια συγκεκριμένη τιμή.

Για το Bitcoin που μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθές με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν η τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου πέφτει, έχει αποδειχθεί ότι το DCA είναι η καλύτερη διαδρομή. Αυτό λειτουργεί ακόμα κι αν ο επενδυτής αγόραζε το ψηφιακό στοιχείο σε υψηλές τιμές – All time high.

Όπως επισημαίνει η ανάρτηση, ορισμένοι επενδυτές που άρχισαν να αγοράζουν BTC τον Νοέμβριο του 2021, όταν το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν επί του παρόντος κέρδη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς η τιμή του BTC μειώθηκε, συνέχισαν να αγοράζουν σε όλο και χαμηλότερες τιμές.

Αυτή η συνεχής εφαρμογή της στρατηγικής DCA έχει φέρει το σταθμισμένο μέσο κόστος ενός BTC στα 26.386 $. Δεδομένου ότι το BTC διαπραγματεύεται επί του παρόντος πάνω από 26.400 $ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, αυτοί οι επενδυτές είναι και πάλι στο πράσινο παρά το γεγονός ότι αγόρασαν αρχικά στην κορυφή.

BTC juggling above $26,400 | Source: BTCUSD on Tradingview.com

Τι είναι το DCA;

Το DCA σημαίνει “μέσος όρος κόστους δολαρίου” και είναι μια στρατηγική που περιλαμβάνει την επένδυση ενός σταθερού ποσού χρημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανεξάρτητα από την τρέχουσα τιμή του περιουσιακού στοιχείου στο οποίο επενδύετε. Έτσι, αντί να προσπαθείτε να παρακαλουθείτε συνεχώς την αγορά και να αγοράζετε χαμηλά και να πουλάτε ψηλά, απλώς επενδύετε το ίδιο χρηματικό ποσό κάθε εβδομάδα, μήνα ή οποιοδήποτε διάστημα επιλέξετε εσείς.

Η ιδέα πίσω από το DCA είναι ότι επενδύοντας ένα σταθερό ποσό σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπο της βραχυπρόθεσμης αστάθειας στις συνολικές αποδόσεις σας. Εάν επενδύσετε ένα εφάπαξ ποσό και η αγορά πέσει αμέσως, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε ένα σημαντικό ποσό της επένδυσης σας. Αλλά αν έχετε DCA, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα όταν οι τιμές είναι χαμηλές και λιγότερα όταν οι τιμές είναι υψηλές, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των συνολικών αποδόσεων σας με την πάροδο του χρόνου.

Κερδίζοντας σε Bitcoin με DCA

Ένα παράδειγμα όπου η χρήση της στρατηγικής DCA έχει αποδώσει είναι αυτό της MicroStrategy, της δημόσιας εταιρείας με τις μεγαλύτερες συμμετοχές BTC στον κόσμο. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά να αγοράζει BTC το 2020 όταν ξεκινούσε η bull market, αγοράζοντας 21.454 BTC με μία κίνηση. Η εταιρεία συνέχισε να αγοράζει BTC κατά τη διάρκεια τoυ bull market, αυξάνοντας συνεχώς το μέσο κόστος της.

Όταν η αγορά κατέρρευσε το 2022, οι συμμετοχές BTC της MicroStrategy βυθίστηκαν σε απώλειες. Ωστόσο, το συνεχές DCA της MicroStrategy μέσω της bear market βοήθησε στη μείωση της μέσης βάσης του κόστους, φέρνοντας την σχεδόν στο νεκρό σημείο(breakeven) κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Δεδομένης της τάσης του Bitcoin να ανεβαίνει και να πέφτει γρήγορα ακόμη και κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών, μια στρατηγική DCA θα ήταν η πιο αποτελεσματική για τους επενδυτές. Δεν βοηθά μόνο στη μείωση του μέσου κόστους, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου που αναλαμβάνει ένας επενδυτής σε μια χρονική στιγμή, επενδύοντας λίγο τη φορά αντί για ένα εφάπαξ ποσό.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...