Νέα εποχή για το XRP ξεκινά καθώς η Ripple κερδίζει την υπόθεση εναντίον της SEC

ΑρχικήΝέαΝέα εποχή για το XRP ξεκινά καθώς η Ripple κερδίζει την υπόθεση...

Μοιραστείτε το

Σε έναν σημαντικό νομικό θρίαμβο, η εταιρεία blockchain Ripple εξασφάλισε μια ευνοϊκή απόφαση στην υπόθεση της εταιρείας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Στην ετυμηγορία της 13ης Ιουλίου, η δικαστής Analisa Torres ουσιαστικά απέρριψε την υπόθεση που είχε κινήσει η SEC, αναγνωρίζοντας ότι το διακριτικό XRP δεν εμπίπτει στην ταξινόμηση για τίτλο. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δήλωσε ότι δεν εξέτασε το ζήτημα εάν οι πωλήσεις XRP στη δευτερογενή αγορά πληρούν τις προϋποθέσεις ως προσφορές και πωλήσεις επενδυτικών συμβάσεων.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα δεν εμπίπτει στο πεδίο εξέτασης του και ο καθορισμός του εάν μια πώληση δευτερογενούς αγοράς μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσφορά ή πώληση επενδυτικής σύμβασης, θα απαιτούσε συνολική αξιολόγηση της συγκεκριμένης σύμβασης, συναλλαγής ή συστήματος.

Σε ένα tweet που κοινοποιήθηκε τον Ιούλιο από τον αμερικανό δικηγόρο υπεράσπισης James Filan, μετά την απόφαση, το δικαστήριο πρόκειται να «εκδώσει ξεχωριστή εντολή που θα ορίζει ημερομηνία δίκης και σχετικές προθεσμίες προδικασίας σε εύθετο χρόνο».

Η αγωγή της SEC είχε ως στόχο να υποχρεώσει την Ripple να διακόψει την προσφορά του διακριτικού XRP, υποστηρίζοντας ότι χαρακτηρίστηκε ως τίτλος και επομένως απαιτούσε πρόσθετα ρυθμιστικά μέτρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple αντιδρά

Μετά την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple, Brad Garlnghouse, δήλωσε ότι κατά την έναρξη της αγωγής το 2020, η εταιρεία ήταν πεπεισμένη ότι ήταν στη σωστή πλευρά του νόμου.

«Είπαμε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι είμαστε στη σωστή πλευρά του νόμου και θα είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν να φτάσουμε στη σημερινή απόφαση – Έπονται περισσότερα», είπε.

Αυτό το ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ripple υπογραμμίζει τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι το XRP δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται συνήθως με τους τίτλους. Η απόφαση αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μέλλον του XRP και τη γενική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση έρχεται καθώς η SEC εμπλέκεται επί του παρόντος σε άλλες αγωγές κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase για εισαγωγή υποτιθέμενων μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Το XRP ανεβαίνει κατά 85%

Κατά τα άλλα, η αξία του XRP έχει ανέβει για να καταγράψει τιμή που υπερβαίνει τα 0,8 $ για πολλούς μήνες. Κατά την στιγμή της δημοσίευσης, το XRP αποτιμήθηκε στα 0,87 $, με κέρδη τουλάχιστον 85% τις τελευταίες 24 ώρες.

XRP one-day price chart. Source: Finbold

Η συνολική αγορά έχει γίνει ανοδική μετά τα νέα, με περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC) να διατηρούνται πάνω από το όριο των 31.000 $. Το Ethereum (ETH) έχει επίσης ανακτήσει το επίπεδο αντίστασης των 2.000 $.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...