NFTs: Οι τελευταίες εβδομάδες & το μίνι bullrun

ΑρχικήΑπόψειςNFTs: Οι τελευταίες εβδομάδες & το μίνι bullrun

Μοιραστείτε το

Τον τελευταίο καιρό, συγκεκριμένα από τα μέσα του Δεκέμβρη, τα NFTs σημειώνουν ανόδους που έχουμε να δούμε εδώ και πολύ καιρό.

Ανάλυση από τον @0xNikos

Μήπως μπάινουμε πάλι σε κάποιο -έστω και μίνι- bullrun; ή απλά είναι ακόμα μια απλή διόρθωση προς τα πάνω μετά από μήνες σκληρού bear market; Η απάντηση είναι πως θα δείξει, αλλά μια ματιά στα market data των τελευταίων εβδομάδων θα βοηθήσει.

Όπως φαίνεται από τα εβδομαδιαία chart συνολικό volume, trades & traders έχουν αυξηθεί και πιάσει τιμές Αυγούστου & Απρίλιου. Με το floor price στα περισσότερα bluechip collection να αυξάνεται 10-20% με αρκετές περιπτώσεις ακόμα περισσότερο.

Είναι μια περίοδος που, τουλάχιστον για τους NFT traders ή/και για όλους όσους θέλουν να έχουν επαφή με τον χώρο, πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.

Στο άρθρο, θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε σημαντικά event της εβδομάδας αυτής που μας πέρασε.

1. Το Instagram άνοιξε την δυνατότητα σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες να πωλούν τα έργα τους μέσα από την πλατφόρμα και χρησιμοποιώντας το Polygon Network.

2. 9gag | Memeland

Το venture studio Memeland φτιαγμένο από το αγαπημένο μας 9gag ολοκλήρωσε ένα ακόμα drop.

Στις 4 Ιανουαρίου έγινε το 3ο drop με το collection The Captainz σημειώνοντας > 9Μ trade volume στις πρώτες μέρες που έγινε το drop. Χαρακτηριστικό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το mint price ήταν στα 1.069 και το collection έχει 9,999 NFTs.

3. To Game of Thrones collection: ήρθε, έγινε sold out & απογοήτευσε.

Μετά από καθυστερήσεις μηνών έγινε το λανσάρισμα του official collection του GoT με mint price στα 0.1Ξ. To collection έγινε sold out σε 7 ώρες αλλά το art, χμμ ας πούμε ότι ήταν κακό, πολύ κακό.
https://twitter.com/bryanbrinkman/status/1612958828924121090?s=20&t=1ZVn9DXBrJyEOd-kdYx7Xw

Από την άλλη, το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο web2 όνομα αποφάσισε να κάνει collection με NFTs και ειδικά στη κατάσταση του market σήμερα, είναι πολύ ενθαρρυντικό για τα πράγματα που στο μελλον έχουμε να δούμε.

4. Η Υuga Labs ανακοίνωσε το επόμενο της collection.

Η Yuga Labs είναι η μαμά εταιρεία του BAYC, MAYC, BAKC και αρκετών ακόμα blue chip NFT collection στo ethereum. Το επόμενο drop θα γίνει μέσω ενός skill-based-game και συγκεκριμένα μέσω ενός endless run τύπου game. Η συμμετοχή απαιτεί την αγορά ενός πάσου “The sewer pass” το οποίο θα είναι ανοιχτό μόνο για BAYC/MAYC holders. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κάποιος μη κάτοχος ειναι αγοράζοντας το από κάποιο secondary market.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά την ανακοίνωση από την Yuga εδώ.

5. Μέτα τα νέα ότι το collection των y00ts θα μεταφερθεί στο Polygon από το Solana, λεπτομέρειες δόθηκαν στην κοινότητα των y00ts. Συγκεκριμένα, αποκάλυψαν πως το Polygon έδωσε 3Μ δολάρια για να μεταφερθει το collection από το Solana στο Polygon.

6. O Edward Snowden στο 1ο επεισόδιο του PleasrHouse, μια διαδραστική ζωντανή δημοπρασία απο το PleasrDAO. O τίτλος του επεισοδίου είναι Wouldn’t You Go to Prison to Help End This War? και το εργο που θα δημοπρατηθεί αποτελεί σύμπραξη του Snowden με τον ακτιβιστή Daniel Ellsberg, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στον νομικό αγώνα που και οι δύο αντιμετωπίζουν.

Ελπίζουμε η εικόνα της εβδομάδας που πέρασε και των προηγουμενων πριν από αυτή, να μην είναι ένα απλο πυροτέχνημα αλλά μια γενικότερη τάση για το τι μας επιφυλάσσει το 2023 στον κόσμο των NFT & του web3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...