Ντουμπάι: Απαγορεύει Monero, Zcash και άλλα νομίσματα

ΑρχικήΝέαΝτουμπάι: Απαγορεύει Monero, Zcash και άλλα νομίσματα

Μοιραστείτε το

Οι νέοι κανονισμοί που επιβλήθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (VARA – Virtual Asset Regulatory Authority), δεν επέτρεψαν τη χρήση νομισμάτων όπως το Monero (XMR) και Zcash (ZEC).

Η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι (VARA) απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν νομίσματα απορρήτου, όπως το Monero (XMR) και το Zcash (ZEC). Η ρυθμιστική αρχή, έχει επίσης επιβάλει ορισμένους κανόνες στον εγχώριο τομέα κρυπτονομισμάτων, για να μετατρέψει την πόλη σε «διεθνές κόμβο εικονικών περιουσιακών στοιχείων».

Η νέα πολιτική του Ντουμπάι

Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οι λειτουργίες με ψηφιακά στοιχεία που ενισχύουν την ανωνυμία, όπως το XMR και το ZEC, απαγορεύονται πλέον στην οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Ρυθμιστική Αρχή έθεσε επίσης επιπρόσθετες απαιτήσεις που πρέπει να τηρούν οι εταιρείες κρυπτογράφησης προκειμένου να συμμετέχουν στην αγορά.

Οι πιο θεμελιώδεις αρχές περιλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τήρησης των κανονισμών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα πρωτόκολλα μάρκετινγκ, την πρόληψη των συναλλαγών από εμπιστευτικές πληροφορίες και τoν έλεγχο εάν το περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιούνται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Η Angela Ang – Ανώτερη Σύμβουλος Πολιτικής στην εταιρεία πληροφοριών blockchain TRM Labs – σχολίασε τα πιο κάτω:

«Οποιαδήποτε απόκρυψη των ροών κεφαλαίων αποτελεί πρόκληση για τον εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές αντιδρούν έντονα σε αυτού του είδους τις κατηγορίες..».

Το καθεστώς στοχεύει να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια στους τοπικούς καταναλωτές και να καθιερώσει το Ντουπάι ως παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας blockchain. Η ρυθμιστική αρχή έδωσε προηγουμένως προσωρινές άδειες στη Binance και στο Crypto.com για την παροχή υπηρεσιών, ενώ η FTX είχε τη δυνατότητα να ιδρύσει περιφερειακά κεντρικά γραφεία.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – η Emirates – επέδειξε προθέσεις να αποδεχθεί το bitcoin ως μέσο πληρωμής και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για τον εντοπισμό αρχείων αεροσκαφών.

Ένα άλλο παράδειγμα υπέρ της κρυπτογράφησης είναι το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων Palazzo Versace Dubai. Επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν για διαμονή, υπηρεσίες σπα και φαγητό σε ψηφιακά νομίσματα. Τα υποστηριζόμενα περιουσιακά στοιχεία είναι Bitcoin (BTC), Ether (ETH) και Binance Coin (BNB).

Εκτός από το Ντουπάι, oι ιαπωνικές αρχές απαγόρευσαν τη χρήση νομισμάτων απορρήτου, όπως τα Monero (XMR), Zcash (ZEC) και Dash (DASH), το 2018 λόγω ανησυχιών ότι οι παραβάτες χρησιμοποιούν τέτοια κρυπτονομίσματα στις παράνομες λειτουργίες τους.

Ορισμένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια έχουν επίσης διαγράψει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία από τις πλατφόρμες τους. Η Bittrex το έκανε αυτό στις αρχές του 2021 χωρίς να παρέχει κανένα ιδιαίτερο λόγο.

Η Huobi Global διέκοψε τη διαπραγμάτευση επτά νομισμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων (με τα XMR και ZEC να είναι μερικά από αυτά) τον Σεπτέμβριο του 2022 «σε συμμόρφωση με τους πιο πρόσφατους οικονομικούς κανονισμούς».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...