Ο CEO του ChatGPT εντοπίζει τα κρίσιμα σημεία από την κατάρρευση της SVB

ΑρχικήΝέαΟ CEO του ChatGPT εντοπίζει τα κρίσιμα σημεία από την κατάρρευση της...

Μοιραστείτε το

Ο Sam Altman, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open AI, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, εντοπίζει τα κρίσιμα σημεία σχετικά με την υψηλού προφίλ κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Σύμφωνα με την Altam, η ταχεία κατάρρευση του δανειστή αποκάλυψε τον κρίσιμο ρόλο των ηγετών και των Ρυθμιστικών Αρχών στην κατανόηση του ρυθμού της αλλαγής στον κόσμο, σημειώνοντας ότι οι παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της SVB δεν υπήρχαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, σχολίασε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του στο podcast του Lex Fridman που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου.

Ο Altam επεσήμανε ότι η ταχύτητα με την οποία συνέβη η κατάρρευση του SVB οφειλόταν στην επιρροή πλατφορμών όπως το Twitter και τις εφαρμογές mobile banking, οι οποίες δεν υπήρχαν το 2008. Σημείωσε επίσης ότι το περιστατικό κατέδειξε τις σημαντικές αλλαγές που είχαν σημειωθεί στα ενδιάμεσα χρόνια και την έλλειψη ευαισθητοποίησης μεταξύ των κυβερνώντων.

Ο Altman πιστεύει ότι αυτή είναι μόνο μια μικρή προεπισκόπηση των αλλαγών που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ εκφράζει μια γενική ανησυχία για την ετοιμότητα των αρμοδίων.

«Ένα από τα πολλά μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) είναι πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος και πόσο λίγο το καταλαβαίνουν οι ειδικοί, οι ηγέτες, τα στελέχη των επιχειρήσεων, οι Ρυθμιστικές Αρχές. <…> Όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, πολλές φορές αδυνατούν να αναγνωρίσουν το μέγεθος των αλλαγών που έχουν συμβεί.

Τα σχόλια του υπογραμμίζουν την ανάγκη οι ηγέτες και οι Ρυθμιστικές Αρχές να ενημερώνονται για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον πιθανό αντίκτυπο τους στις βιομηχανίες και την κοινωνία.

Επιπτώσεις από την κατάρρευση της SVB

Πράγματι, η κατάρρευση της SVB προκάλεσε σοκ στον χρηματοπιστωτικό κόσμο, ενώ επιτάχυνε την επιδείνωση της τραπεζικής κρίσης που είδε τρεις δανειστές να καταρρέουν μέσα σε λίγες μέρες.

Η SVB όταν κατέρρευσε, ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών που εξυπηρετούσαν νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρρευση της τράπεζας έγινε λίγο μετά από το γεγονός της Silvergate Bank, η οποία επίσης αναγκάστηκε να κλείσει.

Τόσο η Silvergate όσο και η SVB, ήταν οι κύριες τράπεζες για εταιρείες κρυπτογράφησης και νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από venture στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιελάμβανε κεφάλαια επιχειρηματικού κεφαλαίου που ήταν φιλικά προς τις εταιρείες κρυπτογράφησης και αρκετές εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, οι τράπεζες διασώθηκαν μετά την παρέμβαση της Federal Reserve. Την ίδια στιγμή, η θυγατρική της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράστηκε από την HSBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση γενικότερα, ωφέλησε τα κρυπτονομίσματα, με περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC) να αυξάνονται σε νέα υψηλά επίπεδα.

Featured image via Lex Fridman YouTube

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...