Ο δείκτης Fear and Greed Index για το Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο

ΑρχικήΝέαΟ δείκτης Fear and Greed Index για το Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο...

Μοιραστείτε το

Το τρέχον συναίσθημα της αγοράς βρίσκεται στο πιο αισιόδοξο επίπεδο των τελευταίων 16 περίπου μηνών, το οποίο συμπίπτει με τη στιγμή που το Bitcoin έφτασε στην υψηλότερη αξία του.

Ο δείκτης Fear and Greed Index σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία του φέτος, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από τότε που το Bitcoin σημείωσε το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021. Μια ενημέρωση του Δείκτη στις 20 Μαρτίου έδειξε βαθμολογία 68, τοποθετώντας τον σταθερά εντός της επικράτειας του “Greed”.

The Index’s score of 66 as shown on March 20. Source: alternative.me

Ο δείκτης Fear and Greed Index στοχεύει να παρουσιάσει αριθμητικά τα τρέχοντα “συναισθήματα” για το Bitcoin και την αγορά κρυπτονομισμάτων, με την υψηλότερη βαθμολογία να είναι το 100.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης κατέγραψε σκορ πάνω από το 66 ήταν στις 16 Νοεμβρίου 2021, λίγες μέρες μετά την καταγραφή του ιστορικού υψηλού του Bitcoin πάνω από τις $69.000 στις 10 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την Coingecko.

All time chart of the Index, Nov. 16, 2021, was the last time it recorded a score above 60. Source: alternative.me

Το συναίσθημα γύρω από το BTC και τα κρυπτονομίσματα ήταν ανοδικό μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις επακόλουθες επιπτώσεις στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin κατέγραψε κέρδη της τάξης του 27,8% σύμφωνα με τα στοιχεία της Coingecko και έφτασε τις 28.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022.

Ο επικεφαλής έρευνας του Matrixport, Markus Thielen, πρότεινε σε μια ανάλυση στις 20 Μαρτίου ότι υπάρχουν περισσότερα θετικά στοιχεία για το BTC, καθώς «η ιστορία ρευστότητας συνεχίζει να είναι υπέρ του Bitcoin».

Ο αναλυτής έχει προσαρμόσει τον βραχυπρόθεσμο στόχο τιμής του στα 36.000 δολάρια έως τον Ιούνιο του 2023, ενώ έχει βάλει στόχο στο τέλος του έτους τις 45.000 δολάρια.

Matrixport head of research Markus Thielen has predicted Bitcoin could be on the way to $36,000 in the next few months. Source: Matrixport

Εν τω μεταξύ, ο Charles Edwards, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Capriole, προέβλεψε έναν ακόμη πιο φιλόδοξο στόχο τιμής τις $100.000 για το BTC.

Σε ένα tweet της 14ης Μαρτίου, ο Edwards χαρακτήρισε τη δράση της τιμής του BTC το 2023 ως “Τέλειο βιβλίο για το Bitcoin ‘Bump & Run Reversal” και με βάση την ερμηνεία του για τα δεδομένα, πιστεύει ότι “Ο στόχος είναι πάνω από τις $100.000”.

Ο Ryan Selkis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Crypto Analytics Messari μοιράστηκε μια παρόμοια «πρόβλεψη» σε μια ανάρτηση στις 16 Μαρτίου, εξηγώντας γιατί πίστευε ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες ήταν δυνατό το BTC να φτάσει τις 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Selkis, ένας συνδυασμός πτώχευσης τραπεζών και αλλαγών στις ομοσπονδιακές νομισματικές πολιτικές θα οδηγήσει σε περισσότερες εξωτερικές επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin κατατάχθηκε από την επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs ως το περιουσιακό στοιχείο με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, κερδίζοντας 51% σε απόλυτες αποδόσεις από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Goldman Sachs has revealed Bitcoin has outpaced many traditional investment assets. Source: Goldman Sachs

Σε μία ενημέρωση της 17ης Μαρτίου, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αποκάλυψε ότι οι συνολικές αποδόσεις του Bitcoin το YTD(Year to Date) έχει ξεπεράσει μεταξύ άλλων την τεχνολογία πληροφοριών, τον χρυσό, τον NASDAQ 100 και τον S&P 500.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...