Ο Δείκτης φόβου και απληστίας του BTC έφτασε στο σημείο «Greed» για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες

ΑρχικήΝέαΟ Δείκτης φόβου και απληστίας του BTC έφτασε στο σημείο «Greed» για...

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin Fear and Greed έφτασε στο σημείο “Greed” για άλλη μια φορά καθώς το νόμισμα σταθεροποιήθηκε στα $23.000 περίπου.

Η μέτρηση που δείχνει το γενικό συναίσθημα της κοινότητας για το bitcoin –ο δείκτης φόβου και απληστίας– μπήκε στη ζώνη «απληστίας» για πρώτη φορά από τις 30 Μαρτίου 2022. Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής του πρωτεύοντος κρυπτονομίσματος κατά τον πρώτο μήνα του έτους και της συνολικής αναζωογόνησης ολόκληρης της αγοράς.

Επιστροφή στο σημείο “Greed”

Σε αντίθεση με την οικονομική κρίση που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, το bitcoin ξεκίνησε τη χρονιά με το δεξί. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται περίπου στα $23.000 (σύμφωνα με το CoinGecko), που είναι μια αύξηση γύρω στο 40% σε σύγκριση με την τελευταία ημέρα του 2022.

Ο δείκτης φόβου και απληστίας BTC, ο οποίος λειτουργεί ως δείκτης των στιγμιαίων συναισθημάτων των επενδυτών προς το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, ήταν κολλημένος στην περιοχή του “Fear” ή “Extreme Fear” για αρκετούς μήνες λόγω του παρατεταμένου bear market και των πολυάριθμων χρεοκοπιών και σκανδάλων στη βιομηχανία.

Ωστόσο, η άνοδος του περιουσιακού στοιχείου φαίνεται να έχει αλλάξει την τάση και σήμερα (27 Ιανουαρίου), η μέτρηση έφτασε στο 55 – “Greed”. Η τελευταία φορά που ο Δείκτης έφτασε σε αυτό το επίπεδο ήταν πριν από περίπου δέκα μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυξημένη εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών κρυπτογράφησης δεν πρέπει να θεωρείται άμεσα καταλύτης για μια ανανεωμένη ανοδική πορεία. Στην πραγματικότητα, η μέτρηση που βρίσκεται σε κατάσταση ” Fear ” ή ” Extreme Fear ” θα μπορούσε να υποδηλώνει μια καλή ευκαιρία αγοράς, ενώ οι υπερβολικά άπληστοι επενδυτές θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αγορά πρόκειται να διορθωθεί.

Θα μπορούσε το BTC να συνεχίσει την άνοδο ;

Η εντυπωσιακή απόδοση του περιουσιακού στοιχείου κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2023 ώθησε ορισμένους να πιστέψουν ότι μια νέα ανοδική αγορά μπορεί να πλησιάζει. Η αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει σε ένα περαιτέρω ράλι του bitcoin τους επόμενους μήνες.

Σχεδόν κάθε ανακοίνωση των αριθμών του ΔΤΚ των ΗΠΑ, έχει φέρει αυξημένη αστάθεια για το BTC και συνήθως, οι αιχμές του πληθωρισμού έχουν ωθήσει την αποτίμηση του. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ για την επίλυση των προβλημάτων άρχισαν να δίνουν αποτελέσματα. Το ποσοστό πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ήταν 9,1% τον Ιούνιο (το υψηλότερο των τελευταίων 40 ετών), ενώ τα στοιχεία του Δεκεμβρίου ήταν 6,5%.

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση των τιμών της BTC είναι οι συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), όπου η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε επτά διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων σε μια προσπάθεια να μειώσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Το τρέχον σημείο αναφοράς ανέρχεται στο 4,5% (το υψηλότερο των τελευταίων 15 ετών), ενώ αναμένονται περισσότερες αυξήσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Anthony Scaramucci – ο ιδρυτής της SkyBridge Capital – δήλωσε πρόσφατα ότι η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια όταν ο πληθωρισμός παγιοποιηθεί  γύρω στο 4-5%, κάτι που υποτίθεται ότι θα τονώσει την ανοδική πορεία για τα ψηφιακά νομίσματα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...