Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance απορρίπτει της φήμες FUD που εξαπλώθηκαν στο Twitter

ΑρχικήΝέαΟ Διευθύνων Σύμβουλος της Binance απορρίπτει της φήμες FUD που εξαπλώθηκαν στο...

Μοιραστείτε το

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έρχεται αντιμέτωπος με το FUD (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) εν μέσω αβάσιμων φημών ότι βρίσκεται στη “red notice” λίστα της Ιντερπόλ.

Η ”red notice list” της Interpol είναι μια διεθνής λίστα ατόμων που καταζητούνται από αρχές διαφόρων χωρών για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων.

Μια φαινομενικά παραμορφωμένη εικόνα που έκανε τον γύρο του Twitter δείχνει μια φωτογραφία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance, Changpeng Zhao (CZ) στην ιστοσελίδα ”red notice” της Interpol, υποδηλώνοντας ότι ο τιτάνας κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά ζητήματα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το ”red notice” είναι ένα αίτημα προς τις αστυνομικές αρχές σε όλο τον κόσμο να «εντοπίσουν και να συλλάβουν προσωρινά ένα άτομο που εκκρεμεί έκδοση, παράδοση ή παρόμοια νομική ενέργεια»

Σύμφωνα με τον CZ, η εικόνα είναι photoshop.

Οι φήμες ότι η Interpol βρίσκεται σε επιφυλακή για το που βρίσκεται ο CZ ξεκίνησαν όταν ο crypto influencer Cobie, ανέβασε ένα SHA256 hash που περιείχε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, το οποίο έλεγε:

”Κόκκινη ειδοποίηση της Interpol για τον CZ.”

Ο ίδιος ο Cobie λέει ότι το μήνυμα ήταν απλώς μια απίθανη πρόβλεψη και μια φήμη και ότι κανείς δεν θα έπρεπε να μπορεί να το διαβάσει.

«Έχω δημοσιεύσει SHA256 hash με φήμες, πάνω από 20 φορές τον τελευταίο χρόνο χωρίς να αποκαλυφθεί το μυστικό – το νόημα ενός ”hash commitment scheme” είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μπορεί να τις διαβάσει μέχρι να αποκαλυφθεί το μυστικό… Το Hash Commitment Scheme είναι ένα σχήμα κρυπτογραφικής ασφάλειας που χρησιμοποιεί ένα κρυπτογραφημένο hash για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή την ακεραιότητα ενός κειμένου ή μηνύματος, χωρίς να αποκαλύπτει την πληροφορία που περιέχει.

”Λοιπόν, είναι μια «πρόβλεψη» και μια φήμη. Είναι προφανώς αδύνατο να υπάρχουν εσωτερικές πληροφορίες χωρίς να είναι κυριολεκτικές διαρροές στην Ιντερπόλ, κάτι που φαίνεται απίθανο”.

Παράλληλα, ο CZ προτρέπει τους συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτονομισμάτων να αγνοήσουν τις μη επαληθευμένες φήμες και εικασίες.

«Αν πανικοβληθείτε και πουλήσετε λόγω FUD ή λόγω φωτογραφιών με photoshop, τότε πιθανώς δεν θα γίνετε πλούσιοι. Αποκλείστε τις πηγές FUD.»

Cobies Tweet

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...