Ο Elon Musk στο επίκεντρο με McDonald’s και Dogecoin

ΑρχικήΝέαΟ Elon Musk στο επίκεντρο με McDonald's και Dogecoin

Μοιραστείτε το

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως υποστηρικτής του Dogecoin και ενώ δεν εξέφρασε την αγάπη του για το νόμισμα τις τελευταίες εβδομάδες, επανήλθε δυναμικά σε tweets των Mcdonald’s.

Το McDonaldς έγραψε στο Twitter «τι μου έλειψε» χθες, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός Twitter της Binance να απαντήσει: «Πολλά πράσινα κεριά».

Στη συνέχεια, η εταιρεία Mcdonald’s έδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη της για την κοινότητα κρυπτογράφησης απαντώντας με το “wagmi” – ένα ακρωνύμιο του “we are all gonna make it”, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από την κοινότητα κρυπτογράφησης για να δίξει εμπιστοσύνη και να ενθαρρύνει την κοινότητα να μην χάνει την ελπίδα της. Ο Musk απάντησε με «Oh hi lol».

Σε συνέχεια του πιο πάνω tweet, ένα μέλος της κοινότητας του DOGE βρήκε ένα παλιό tweet από τον Musk από τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, δήλωσε μέσω Twitter ότι θα έτρωγε ένα Happy Meal στην τηλεόραση εάν η McDonald’s αποδεχόταν το Dogecoin ως μέσο πληρωμής. Το μέλος της κοινότητας Dogecoin ρώτησε τον Musk εάν αυτή η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει και εκείνος απάντησε με “100%”.

Θα αποδεχτούν τελικά τα McDonald’s το Dogecoin (DOGE);

Αλλά πόσο πιθανό είναι τα McDonald’s να δεχτούν πραγματικά το Dogecoin για πληρωμές; Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο Elon Musk έκανε την προσφορά του για το Happy Meal on air, τον Ιανουάριο του 2022. Εκείνη την εποχή, η τιμή του DOGE αυξήθηκε διψήφια.

Ωστόσο, η εταιρεία McDonald’s δεν έδειξε καμία σοβαρή αντίδραση στην αποδοχή του Dogecoin ως τρόπο πληρωμής, γράφοντας στο Twitter, «μόνο εάν η Tesla αποδεχθεί το Grimacecoin». Είναι αξιοσημείωτο ότι τότε δεν ονομαζόταν νόμισμα. Αντίθετα, το νόμισμα δημιουργήθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο στη συνέχεια αυξήθηκε κατά 285.000%.

Τα McDonald’s δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο tweet του Musk σήμερα. Ωστόσο, είναι πιθανότερα η εταιρεία fast food να θέλει απλώς να δημιουργήσει δωρεάν δημοσιότητα και δέσμευση με την κοινότητα κρυπτογράφησης μέσω των tweet της. Πέρα από τα tweets, η πολυεθνική εταιρεία δεν έχει δείξει ακόμη φιλοδοξίες σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, τα McDonald’s είναι σε κάποιο βαθμό μέρος της κοινότητας του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων. Μεταξύ των Bitcoiners, είναι συνηθισμένο σε περιόδους πτώσης των τιμών να βλέπει κανείς το μέλλον του – μετά τις σκληρές απώλειες τιμών – ως υπάλληλος στα McDonald’s.

Σε σχέση με αυτό το meme, ο Michael Saylor της MicroStrategy και ο Nayib Bukele, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, φόρεσαν επίσης πρόσφατα μια στολή McDonald’s ως απάντηση τόσο στην πτώση των τιμών όσο και στα αντίστοιχα επικριτικά σχόλια σχετικά με τις αγορές και τις απώλειές τους σε Bitcoin.

Η McDonald’s είναι πιθανώς στην ευχάριστη θέση να λάβει τη δωρεάν δημοσιότητα. Αλλά αν ο Elon Musk μπορεί να πείσει την αλυσίδα γρήγορου φαγητού να αποδεχθεί το Dogecoin ως μέσο πληρωμής θα φανεί στην πορεία. Αν κάποιος μπορεί να το πετύχει, είναι πιθανότατα ο Elon Musk, ο οποίος μοιράζεται μια μακρά ιστορία με τα McDonald’s, όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο.

Την ώρα της δημοσίευσης, το DOGE δεν έδειχνε καμία απολύτως αντίδραση στο νέο tweet του Elon Musk. Η τιμή διαμορφώθηκε στα 0,0851 $, σημειώνοντας πτώση 1,4% τις τελευταίες 24 ώρες.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...