Ο εξελισσόμενος ρόλος του Bitcoin: Από το Risk-On στο Risk-Off Asset και στην τέλεια καταιγίδα της οικονομικής αβεβαιότητας

ΑρχικήΝέαΟ εξελισσόμενος ρόλος του Bitcoin: Από το Risk-On στο Risk-Off Asset και...

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin (BTC) προσπαθεί να ανακτήσει τη βάση του μετά από μια απότομη πτώση της τιμής το 2022, με αξιοσημείωτη ανοδική τάση από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Τώρα διαπραγματεύεται σε ένα εύρος μεταξύ 20.000 και 30.000 δολαρίων τους τελευταίους μήνες. Εν τω μεταξύ, μια σειρά θεσμικών εξελίξεων και μακροοικονομικών θεμάτων έχουν δημιουργήσει «την τέλεια καταιγίδα» για να ξεφύγει το Bitcoin από αυτό το εύρος ενοποίησης, σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα Dave Weisberger, Διευθύνων Σύμβουλος της CoinRoutes, σε μια συνέντευξη στο κανάλι του David Lin στο YouTube τον Οκτώβριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CoinRoutes πιστεύει ότι αυτοί οι παράγοντες θα συνδυαστούν για να ανεβάσουν την τιμή του Bitcoin μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι το Bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο και ότι η τιμή του θα μπορούσε να κυμανθεί σημαντικά βραχυπρόθεσμα.

Κάποια στιγμή στη συνέντευξη, ο Weisberger είπε ότι το halving των επιδοτήσεων θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις τιμές το επόμενο έτος.

Είναι το Bitcoin περιουσιακό στοιχείο risk-on ή risk-off

Ο Dave Weisberger συζήτησε επίσης εάν το Bitcoin είναι ένα περιουσιακό στοιχείο risk-on ή risk-off. Είπε ότι το Bitcoin ήταν ιστορικά ένα περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, που σημαίνει ότι τείνει να κινείται παράλληλα με άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές.

Ωστόσο, πιστεύει ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα γίνεται όλο και περισσότερο ένα περιουσιακό στοιχείο risk-off με τα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αναταραχής.

Ο Weisberger δείχνει μια ανοδική προκατάληψη για το Bitcoin μακροπρόθεσμα. Πιστεύει ότι το Bitcoin είναι το μέλλον του χρήματος και ότι τελικά θα χρησιμοποιηθεί ως παγκόσμιο νόμισμα. Ο οικονομικός ειδικός πιστεύει επίσης ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει τελικά τον χρυσό σε αξία σε ένα σημείο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Dave προέτρεψε τους επενδυτές να αποφύγουν τις «συνωστισμένες συναλλαγές», ακολουθώντας απλώς αυτό που έκανε η πλειοψηφία της αγοράς.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη με τον Dave Weisberger:

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...