Ο Φινλανδός υπουργός υποστηρίζει ότι η νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να αναγνωρίζει τα DAOs.

ΑρχικήΝέαΟ Φινλανδός υπουργός υποστηρίζει ότι η νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να αναγνωρίζει...

Μοιραστείτε το

Οι Βρυξέλλες πρέπει να δράσουν για να μπορέσουν τα έξυπνα συμβόλαια να απογειωθούν σε ολόκληρο το μπλοκ, δήλωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών Timo Harakka.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τη νομοθεσία για την αναγνώριση των αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών (DAO) που διέπουν τις εφαρμογές Web3, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αποτρέψει την ανάγκη τροποποίησης χιλιάδων νόμων ή χωρών που υπονομεύουν η μία την άλλη στον αγώνα για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, είπε ο Timo Harakka.

«Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και παράγοντες στον κόσμο του Web3 που δεν αντικατοπτρίζονται πολύ καλά στην υπάρχουσα νομοθεσία», είπε. “Πάρτε ένα DAO για παράδειγμα: Πού βρίσκεται η νομοθεσία;”
Ο Harakka είπε στο CoinDesk ότι νέοι κεντρικοί νόμοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάρρευση των νομικών κωδικών της Ευρώπης – αλλά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου είναι υπεύθυνη για την πρόταση νέων νόμων της ΕΕ, είχε το βλέμμα της σε άλλα θέματα.

Ο Harakka είπε ότι «η σκέψη σε πολυεθνικό επίπεδο» είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί ο «επιβλαβής ρυθμιστικός ανταγωνισμός» μεταξύ των 27 μελών του μπλοκ και να αποφευχθεί η ανάγκη τροποποίησης μεμονωμένων χιλιάδων διαφορετικών νόμων που ρυθμίζουν διαφορετικά είδη συμβάσεων. Η προσέγγιση θυμίζει τις αγορές της ΕΕ στη Νομοθεσία για τα Crypto Assets (MiCA), η οποία θα δημιουργήσει ένα ενιαίο πρότυπο για κάθε χώρα σε περίπτωση που εγκριθεί.

Βασιζόμαστε στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και «ανυπομονούμε για το έργο της», είπε στο CoinDesk – αλλά είπε ότι έιχε τις αμφιβολιες του για το αν θα καλυφθεί από ένα προσεχές έγγραφο πολιτικής για το metaverse που αναμένεται την Άνοιξη.

«Στα DAO υπάρχει μια τελείως διαφορετική λογική» από τη ρύθμιση των εταιρειών με επώνυμους υπεύθυνους, είπε ο Harakka στο CoinDesk. «Ποιος είναι υπεύθυνος για παραβάσεις;»

Η Ευρώπη είχε «εμμονή» με άλλα ζητήματα όπως ο έλεγχος της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, είπε, αλλά πρόσθεσε ότι «η αξιοσημείωτη και πρωτοποριακή νομοθεσία θα ανοίξει τον δρόμο για το Web3» – ένα νεύμα στις πρόσφατες και συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως οι νόμοι για το διαδικτυακό απόρρητο , ροές πληροφοριών και την κυριαρχία στην ηλεκτρονική αγορά.

Αλλά μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, «Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Web3».
Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο παλεύουν με το πώς να ταξινομήσουν και να ρυθμίσουν αποκεντρωμένες πρωτοβουλίες, όπως χρηματοοικονομικές εφαρμογές στις οποίες δεν υπάρχει κεντρικός δανειστής. Κάποιοι υποστήριξαν ότι η αποκέντρωση είναι μύθος, καθώς στην πράξη υπάρχει πάντα κάποιος που ελέγχει. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Νομική Επιτροπή της Αγγλίας και της Ουαλίας δημοσίευσε μια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων δομής, διακυβέρνησης και φορολογίας.

Ενώ ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποστήριξαν ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να τεθούν κανόνες για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση – και σε μεγάλο βαθμό άφησαν το θέμα εκτός του ορόσημου νόμου MiCA της ΕΕ – ο Harakka υποστήριξε ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τουλάχιστον με μια φιλοσοφική προσέγγιση στο θέμα.
Χρειάστηκαν δύο δεκαετίες για να καταλάβει το μπλοκ πώς να ρυθμίζει τις διαδικτυακές ροές δεδομένων, σημείωσε, και η ρύθμιση των έξυπνων συμβολαίων «θα μπορούσε και αυτό επίσης να πάρει λίγο χρόνο».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...