Ο Gary Gensler της SEC, συζητά για τους κινδύνους επένδυσης σε κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαΟ Gary Gensler της SEC, συζητά για τους κινδύνους επένδυσης σε κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Στις 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler σε ένα space στο Twitter συζήτησε τους κινδύνους των επενδύσεων σε κρυπτογράφηση με την Επίτροπο Caroline Crenshaw.

Μιλώντας στον στρατό των ΗΠΑ, ο Gensler είπε ότι η κρυπτογράφηση είναι ένα εξαιρετικά κερδοσκοπικό και ασταθές επενδυτικό μέσο. Συνέχισε ότι αρκετά έργα κρυπτογράφησης είναι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι, καθώς δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία περί τίτλων.

Ο πρόεδρος της SEC έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η επιτροπή πρέπει να καταχωρίσει πολλά έργα κρυπτογράφησης επειδή πληρούν τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, η κοινότητα κρυπτογράφησης έχει κατηγορήσει τη ρυθμιστική αρχή ότι εφαρμόζει μια τακτική «ρύθμισης μέσω επιβολής».

Δηλώσεις του Gensles για εντοπισμό απάτης

Ο Gary Gensler έδωσε υποδείξεις για το πώς οι επενδυτές μπορούν να εντοπίσουν απάτες στην κρυπτογράφηση. Σύμφωνα με τον Gensler, ένα έργο μπορεί να είναι απάτη εάν δεν αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ή δεν είναι σε θέση να παράσχει επαρκείς πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ή τι κάνει. Πρόσθεσε επίσης ότι ένα έργο μπορεί να είναι απάτη εάν αδυνατεί να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται.

Άλλα σημάδια που επεσήμανε ο ρυθμιστικός επικεφαλής, περιελάμβαναν έργα που προσφέρουν πολύ υψηλές και μη βιώσιμες αποδόσεις. Συμβούλεψε τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να σκεφτούν πριν κάνουν επενδύσεις, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να πιαστούν από τον φόβο ότι θα χάσουν την ευκαιρία (FOMO).

Η επίτροπος Crenshow επανέλαβε την προειδοποίηση του Genslers δηλώνοντας τα πιο κάτω:

«Η ουσία είναι ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος όταν επενδύεις ​​σε αυτές τις νέες, κερδοσκοπικές, ασταθείς επενδύσεις που στερούνται πραγματικά βασικές προστασίες και κανονισμούς. Επομένως, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση, σκεφτείτε πόσο από το χαρτοφυλάκιo σας αφιερώνετε σε αυτό και σίγουρα όχι περισσότερο από ό,τι μπορείτε να χάσετε».

Η SEC ενισχύει τις προσπάθειες ρύθμισης κρυπτογράφησης

Μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022, η SEC έχει εντείνει τις προσπάθειες της για να φέρει σε συμμόρφωση τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Ο οικονομικός επόπτης κατηγόρησε τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, για εξαπάτηση επενδυτών με την πλατφόρμα συναλλαγών του.

Η ρυθμιστική αρχή απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του χρεοκοπημένου δανειστή Genesis και του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Gemini για το πλέον ανενεργό πρόγραμμα Earn. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, το πρόγραμμα δεν καταχωρήθηκε με προμήθεια, όπως απαιτείται από τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών.

Πιο πρόσφατα, αναφορές αποκάλυψαν ότι η SEC έχει αυξήσει τον έλεγχο των εταιρειών κρυπτογράφησης που σχεδιάζουν να εισέλθουν στο χρηματιστήριο. Ο εκδότης Stablecoin Circle δήλωσε ότι οι προσπάθειες του για να εισέλθει στο χρηματιστήριο απέτυχαν επειδή δεν μπόρεσε να λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής. Η Grayscale είδε επίσης το σχέδιο της να μετατρέψει το Bitcoin Trust σε ένα ETF να απορρίπτεται από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...