Ο Peter Thiel ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον δημιουργό του Bitcoin Satoshi Nakamoto

ΑρχικήΝέαΟ Peter Thiel ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον δημιουργό του Bitcoin Satoshi Nakamoto

Μοιραστείτε το

Μια πρόσφατη εξέλιξη στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Peter Thiel άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γνώρισε τον δημιουργό του Bitcoin, το άτομο ή την ομάδα πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto.

Ο Thiel ισχυρίζεται ότι αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα συνέδριο χρηματοοικονομικής κρυπτογραφίας στην Anguilla πριν από 23 χρόνια. Αυτή η αποκάλυψη έρχεται καθώς ο συνεργάτης του Thiel, Balaji Srinivasan, ισχυρίζεται ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε αξία 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Δεδομένων των διασυνδέσεων του Thiel εκείνη την εποχή, που περιλάμβαναν τον Elon Musk, τους ”PayPal Mafia”, τους ιδρυτές της E-Gold, τον Srinivasan και τον Vitalik Buterin, είναι εύλογο ότι ο Thiel μπορεί όντως και να γνώρισε τον Satoshi. Το εύρος της σύνδεσης τους, ωστόσο, παραμένει αβέβαιο.

“Τους συνάντησα στην παραλία της Anguilla τον Φεβρουάριο του 2000. Ξεκινούσαμε μια επανάσταση ενάντια στις κεντρικές τράπεζες… Σκοπεύαμε να κάνουμε το PayPal συμβατό με το E-Gold και να ανατρέψουμε όλες τις κεντρικές τράπεζες, φαίνεται να είπε ο Thiel.

Το E-Gold έκλεισε το 2007, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκλεισε το project και συνέλαβε τους ιδρυτές του για μεταφορά χρημάτων χωρίς άδεια. Οι συνέπειες και οι κατασχέσεις από το E-Gold παρέμειναν για περισσότερα από εφτά χρόνια.

Ο Peter Thiel ήταν επίσης ένα από τα μέλη της “PayPal Mafia”, μιας ομάδας επιχειρηματιών start-up στον τομέα FinTech, που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Την ομάδα αποτελούσαν επιχειρηματίες που συγκέντρωσαν σημαντικό πλούτο μέσω των επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων της δεκαετίας του ’90 και των εισαγωγών τους στο χρηματιστήριο.

Μερικά από τα εξέχοντα μέλη της ομάδας ήταν ο Elon Musk, πρώιμος υποστηρικτής του Bitcoin και του Dogecoin, καθώς και ο Balaji Srinivasan, πρώην CTO της Coinbase και Γενικός Συνεργάτης στο Andreessen Horowitz. Η PayPal Mafia είχε στόχο να αναπτύξει νέες τεχνολογίες και επιχειρήσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και έχει ασκήσει σημαντική επιρροή στον τομέα της τεχνολογίας και της οικονομίας.

Ο Srinivasan προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή για το στοίχημα ότι το Bitcoin θα φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια λόγω του πιθανού υπερπληθωρισμού στις ΗΠΑ, αν και ορισμένοι προτείνουν ότι αυτό μπορεί να είναι ένα διαφημιστικό κόλπο. Οι μακροχρόνιοι φίλοι Srinivasan και Thiel μοιράζονται μια αμοιβαία περιφρόνηση για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Και οι δύο ισχυρίζονται ότι το Bitcoin απαιτεί ένα κυρίαρχο έθνος για να αποφύγει τη ρύθμιση.

Λίγες μέρες πριν από την καταστροφική κατάρρευση της SVB, το Thiel’s Founders Fund μετέφερε με έξυπνο τρόπο δισεκατομμύρια δολάρια από την SVB σε μια προσπάθεια να αποφύγει την κρίση. Ενώ ορισμένοι απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Thiel, άλλοι τονίζουν ότι πούλησε τα Bitcoin που κατείχε.

Ανεξάρτητα από την τρέχουσα εμπλοκή του στα κρυπτονομίσματα, ο Thiel αναμφισβήτητα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώιμη κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και συνεχίζει να επικρίνει τις τράπεζες.

Στο συνέδριο του Bitcoin του Μαϊάμι το 2022, ο Thiel έδειξε δημόσια τη δυσπιστία του για το δολάριο ΗΠΑ, σκίζοντας χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων ενώ επέκρινε το τραπεζικό σύστημα.

Source / Sam Cooling x MidJourney x CNBC

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...