Ο πόλεμος για το Cardano και τον ιδρυτή του Charles Hoskinson

ΑρχικήΝέαΟ πόλεμος για το Cardano και τον ιδρυτή του Charles Hoskinson

Μοιραστείτε το

Ο ιδρυτής του Cardano, Charles Hoskinson περνάει δύσκολα τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα μια ανώνυμη ανοιχτή επιστολή που τον κατηγορεί για συσχέτιση με ”alt-right hate groups”.

Ο Charles Hoskinson, ο ιδρυτής του Cardano περνάει δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Η τελευταία επίθεση έρχεται με τη μορφή μιας ανώνυμης «ανοιχτής επιστολής» από ένα μέλος της κοινότητας Cardano, όπου επέκρινε τον Hoskinson για τη συσχέτιση του με προσωπικότητες των “alt-right hate group, όπως ο Jordan Peterson και ο Elon Musk», μεταξύ άλλων. O όρος alt-right, συντομογραφία του “alternative right” μεταφράζεται ως εναλλακτική δεξιά.

Ενώ ο Hoskinson θα μπορούσε να είχε επιλέξει να απομακρυνθεί από το θέμα και να αφήσει τη διαμάχη να ξεχαστεί, αντ’ αυτού επέλεξε να απαντήσει κατά μέτωπο στις κατηγορίες. Η απάντηση του ήταν μετρημένη, στοχαστική και γεμάτη με μεταφορές και ιστορικά παραδείγματα που ρίχνουν φως στην τρέχουσα κατάσταση.

Μια μεταφορά που χρησιμοποίησε ήταν αυτή του «πολιτιστικού πολέμου», τον οποίο απέρριψε ως άσχετο με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Υπερασπίστηκε τον Peterson, ο οποίος είπε ότι ήταν «απλώς παρανοϊκός για τη χρήση της γλώσσας» και ο Musk, τον οποίο αποκάλεσε «ένα πολύ ισχυρό άτομο» με την ικανότητα να διαμορφώνει τον λόγο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στη συνέχεια, ο Hoskinson στράφηκε στο θέμα του staking, για το οποίο υπήρξε μεγάλη διαμάχη στην κοινότητα του Cardano. Κατηγόρησε τον ανώνυμο συντάκτη της επιστολής ότι χρησιμοποίησε αβάσιμα επιχειρήματα και είπε ότι τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς την ψήφο της κοινότητας.

Μίλησε επίσης για την ανωνυμία του Satoshi Nakamoto, του δημιουργού του Bitcoin, και για το πώς θα ήθελε το Cardano να είχε μια παρόμοια ιστορία. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης ότι το Cardano είναι ένας «ζωντανός οργανισμός που αναπνέει» που θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αν ο ιδρυτής παραμείνει ανώνυμος.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο Hoskinson μοιάζει με έναν έμπειρο ναύτη που ξέρει πώς να διαβάζει τον άνεμο και τα κύματα. Έχει αντιμετωπίσει κριτική στο παρελθόν και ξέρει ότι η διαμάχη είναι μόνο ένα μέρος του ταξιδιού. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσει στον προορισμό του είναι να κρατήσει το βλέμμα του στον ορίζοντα και να παραμείνει στην πορεία του.

Ενώ η διαμάχη γύρω από τον Hoskinson και το Cardano μπορεί να φαίνεται μερικές φορές απογοητευτική , είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του ταξιδιού. Παραμένοντας στην πορεία και ξεπερνώντας την καταιγίδα, ο Hoskinson μπορεί ακόμα να οδηγήσει το Cardano στον απόλυτο προορισμό του.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...