”Ο πόλεμος κατά των crypto θα αποδυναμώσει την κυριαρχία του USD”

ΑρχικήΝέα''Ο πόλεμος κατά των crypto θα αποδυναμώσει την κυριαρχία του USD''

Μοιραστείτε το

Μια μέρα αφότου η Coinbase έλαβε μια SEC ”Wells notice” , οι αναλυτές του κλάδου εξέτασαν τι σημαίνουν οι πρόσφατες ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων στην Αμερική.

Ο ”πόλεμος” από τις ΗΠΑ κατά των κρυπτονομισμάτων και των εταιρειών που έχουν σχέση με αυτά, θα χρησιμεύσει μόνο για να καταπνίξει την καινοτομία που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα και να «αδυνατίσει» τη χώρα, δήλωσαν ειδήμονες του κλάδου μετά το πρόσφατo περιστατικό με την Coinbase.

Στις 22 Μαρτίου, το ανταλλακτήριο Coinbase ήταν η τελευταία εταιρεία κρυπτογράφησης που έλαβε μια «νομική απειλή» — με τη μορφή Wells notice, μόλις ένα μήνα αφότου η εταιρεία έκδοσης stablecoin Paxos έλαβε τη δική της τον Φεβρουάριο. Αναλυτές του χώρου θεωρούν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περισσότερα.

Ο Mati Greenspan, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών κρυπτογράφησης Quantum Economics, δήλωσε και πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ ”φιλικές” προς τα κρυπτονομίσματα.

Οι πρόσφατες καταρρεύσεις των τραπεζών που ήταν ”φιλικές” προς τα κρύπτο και τις startups, συμπεριλαμβανομένων των Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) και Signature Bank, θεωρήθηκαν από ορισμένους ως μέρος ενός σχεδίου από τις ρυθμιστικές αρχές για την κατάργηση τέτοιου είδους τραπεζών που ονομάζεται «Operation Choke Point 2.0 .»

Παράλληλα, μια οικονομική έκθεση της 20ης Μαρτίου από τον Λευκό Οίκο μετατράπηκε σε μια αποδοκιμαστική κριτική για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αφιερώνοντας σχεδόν ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την απομυθοποίηση των πλεονεκτημάτων τους.

Ο Greenspan είπε στην Cointelegraph ότι η φημολογούμενη ενέργεια θα μπορούσε να είναι σε εξέλιξη καθώς τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται «απειλή» για την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο – ένα σημαντικό και μακροχρόνιο όφελος για τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για διασυνοριακά εμβάσματα παγκοσμίως, προειδοποίησε ότι η καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα στο δολάριο:

”Η αποσύνδεση των κρυπτονομισμάτων από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα απομονώσει περαιτέρω τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος”

Ο Adrian Przelozny, Διευθύνων Σύμβουλος της Independent Reserve είπε στην Cointelegraph ότι η πρόσφατη κρίση στον τραπεζικό τομέα δεν οφείλονταν σε «οποιαδήποτε αποτυχία στην κρυπτογράφηση» αλλά προκλήθηκε από τις τράπεζες που διαχειρίζονται τους κινδύνους τους με «ανεύθυνο τρόπο».

«Ο Λευκός Οίκος θα εξυπηρετούσε καλύτερα εάν αναθεωρήσει τις πρακτικές στον τραπεζικό κλάδο», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πιο πρόσφατη ενέργεια κατά της Coinbase, ο Przelozny είπε ότι το «αντίπαλο περιβάλλον για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης» στις ΗΠΑ θα ωθήσει τις σχετικές «θέσεις εργασίας, επενδύσεις και μελλοντική καινοτομία» στην υπεράκτια αγορά.

Ο Przelozny δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και ενδεχομένως η Αυστραλία μπορούν να αποδειχθούν καλύτερες επιλογές για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, καθώς εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αυτόν, και αυτές οι χώρες θα επωφεληθούν από τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει.

Οι ακριβείς λόγοι που η ρυθμιστική αρχή στοχεύει την Coinbase είναι ακόμα ασαφείς. Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο Michael Bacina, δικηγόρος και συνεργάτης της Piper Alderman συμφώνησε ότι μια «ρύθμιση βάσει του μοντέλου επιβολής» θα «οδηγήσει την καινοτομία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην υπεράκτια αγορά».
Ο Bacina είπε ότι εδώ και χρόνια η βιομηχανία ζητούσε σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο συμμόρφωσης.

Επισήμανε τα πρόσφατα σχόλια που έγιναν από τον δικαστή στην υπόθεση πτώχευσης της Voyager Digital, τα οποία «παρατήρησαν ότι δεν υπάρχει σαφής καθοδήγηση από τις ρυθμιστικές αρχές».

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι οι κυβερνήσεις να χαράξουν τον δρόμο προς τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, οι υπεράκτιες δικαιοδοσίες θα συνεχίσουν να φιλοξενούν εταιρείες κρυπτογράφησης «που θα κοστίσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τον κίνδυνο για τους καταναλωτές και τους επενδυτές».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...