Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράφει νομοσχέδιο για ρύθμιση του Bitcoin ως μέσο πληρωμής

ΑρχικήΝέαΟ πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράφει νομοσχέδιο για ρύθμιση του Bitcoin ως μέσο...

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (DOU), ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης ένα νομοσχέδιο που θεσπίζει ένα πλήρες ρυθμιστικό πλαίσιο για την εμπορία και τη χρήση του bitcoin στη χώρα.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο ενέκρινε το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο χωρίς καμία τροποποίηση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι νέοι κανόνες αναγνωρίζουν το bitcoin ως μια ψηφιακή αναπαράσταση της αξίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής και ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο στη Νότια Αμερική.

Ένα εικονικό περιουσιακό στοιχείο είναι “μια ψηφιακή αναπαράσταση αξίας που μπορεί να διαπραγματευτεί ή να μεταφερθεί ηλεκτρονικά και να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές ή ως επένδυση“, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.


Ο νόμος τίθεται σε ισχύ σε 180 μέρες, αλλά δεν καθιστά το bitcoin νόμιμο χρήμα

Ο νέος νόμος, ο οποίος τίθεται σε ισχύ 180 ημέρες μετά την υπογραφή, δεν καθιστά το bitcoin ή οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα νόμιμο χρήμα στη χώρα. Παρόλα αυτά, η νομιμότητα που παρέχεται στην περίπτωση χρήσης του BTC ως πληρωμή είναι σημαντική και έχει τη δυνατότητα να τονώσει μεγαλύτερη δραστηριότητα στη χώρα. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο θα συμβαίνει αυτό, εξαρτάται από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.


Η επίβλεψη θα γίνεται από την BCB, CVM και RFB της χώρας

Η εκτελεστική εξουσία θα επιλέξει τα κυβερνητικά όργανα που θα επιβλέπουν την αγορά. Η προσδοκία είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας (BCB) θα είναι υπεύθυνη όταν το bitcoin χρησιμοποιείται ως πληρωμή, ενώ η προμήθεια χρεογράφων και συναλλάγματος (CVM) της χώρας θα είναι ο επιτηρητής όταν χρησιμοποιείται ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο. Τόσο η BCB όσο και η CVM, μαζί με την ομοσπονδιακή φορολογική αρχή (RFB), βοήθησαν τους νομοθέτες να δημιουργήσουν τη νομοθεσία γενικής αναθεώρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...