Ο πρώην CTO της Coinbase ισχυρίζεται ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο

ΑρχικήΝέαΟ πρώην CTO της Coinbase ισχυρίζεται ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει το...

Μοιραστείτε το

Ο Srinivasan αναμένει ότι το Bitcoin (BTC) θα αντικαταστήσει το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αφού ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 8,9% τους τελευταίους 6 μήνες και έχασε 1,34% της αξίας του από το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τον Srinivasan, η τρέχουσα κατάσταση είναι διαφορετική από προηγούμενες εποχές όπου οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων. Παρατήρησε ότι τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος τείνει να εγκαταλείπει τα νομίσματα που χάνουν την αξία τους.

Σημείωσε ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του 2008 και του 2023 καθώς το USD δεν κατέχει πλέον την ισχυρή θέση που είχε παλαιότερα. Ο Balaji πρότεινε επίσης ότι το κινεζικό RMB θα μπορούσε ακόμη και να αντικαταστήσει το USD ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων απόψεων του ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια σε 90 ημέρες καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ υποφέρει από υπερπληθωρισμό.

Το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώνεται

Αν και δεν πιστεύουν όλοι ότι το BTC θα αντικαταστήσει το δολάριο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το δολάριο ΗΠΑ εξασθενεί έναντι άλλων νομισμάτων. Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 8,9% τους τελευταίους 6 μήνες και έχασε το 1,34% της αξίας του από το περασμένο έτος.

USD Index YTD (Source: Yahoo Finance)

Το USDX χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση της ισχύος του δολαρίου ΗΠΑ έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων και χρησιμοποιείται συχνά από επενδυτές ως εργαλείο για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων στις αγορές συναλλάγματος.

Η πτώση του USDX τους τελευταίους 6 μήνες υποδηλώνει ότι το δολάριο χάνει την αξία του. Αυτή η πτώση οφείλεται στον φόβο της ύφεσης λόγω της αύξησης των επιτοκίων της Fed και της πρόσφατης κατάρρευσης των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...