Ο Satoshi Nakamoto εξήγησε κάποτε γιατί το Bitcoin είναι απίθανο να αποτύχει

ΑρχικήΝέαΟ Satoshi Nakamoto εξήγησε κάποτε γιατί το Bitcoin είναι απίθανο να αποτύχει

Μοιραστείτε το

Ο Satoshi Nakamoto, ο ανώνυμος δημιουργός του Bitcoin (BTC), εξήγησε κάποτε γιατί πίστευε ότι το ψηφιακό νόμισμα ήταν απίθανο να αποτύχει σε σύγκριση με προηγούμενα παρόμοια projects.

Η εξήγηση του, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Nakamoto ακριβώς πριν από 14 χρόνια , περιγράφει τα μοναδικά χαρακτηριστικά που οραματιζόταν ότι θα ξεχώριζαν το Bitcoin από προηγούμενες προσπάθειες δημιουργίας ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Satoshi αναγνώρισε ότι πολλοί άνθρωποι απέρριψαν το «ηλεκτρονικό νόμισμα ως χαμένη αιτία» λόγω των αποτυχιών των κεντρικών συστημάτων τη δεκαετία του 1990, υποστηρίζοντας ότι ελέγχονταν κεντρικά, μια πτυχή που τους καταδίκαζε σε αποτυχία. Αντίθετα, πίστευε ότι το αποκεντρωμένο, μη βασισμένο σε εμπιστοσύνη σύστημα του Bitcoin το καθιστά πιο ανθεκτικό στην αποτυχία.

«Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν αυτόματα το ηλεκτρονικό νόμισμα ως χαμένη υπόθεση λόγω όλων των εταιρειών που απέτυχαν από τη δεκαετία του 1990. Ελπίζω και είναι προφανές ότι η κεντρικά ελεγχόμενη φύση αυτών των συστημάτων ήταν αυτό που τα καταδίκασε. Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε ένα αποκεντρωμένο σύστημα που δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη», έγραψε ο Satoshi.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, το απόσπασμα του Nakamoto έχει κερδίσει εξέχουσα θέση στους κύκλους των κρυπτονομισμάτων, καθώς υπογράμμισε το σχέδιο του ανώνυμου δημιουργού να δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει η Finbold, ο Nakamoto συμμετείχε επίσης σε συναλλαγές Bitcoin. Συγκεκριμένα, πριν από 14 χρόνια, ξεκίνησε η πρώτη συναλλαγή Bitcoin από τον Nakamoto, ο οποίος ενεργούσε ως αποστολέας.

Η συναλλαγή στις 12 Ιανουαρίου 2009 είδε τον Nakamoto να μεταφέρει 10 BTC στον επιστήμονα υπολογιστών Hal Finney, τον πρώτο παραλήπτη στο blockchain Bitcoin.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Satoshi, το Bitcoin έχει εξελιχθεί για να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ελέγχοντας μια κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Πράγματι, τα χαρακτηριστικά του Bitcoin το έχουν καταστήσει ελκυστική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά νομίσματα και συστήματα πληρωμών, ενώ λαμβάνει περιπτώσεις χρήσης ως ένα επενδυτικό προϊόν.

Παρόλα αυτά, το ταξίδι του Bitcoin παρεμποδίστηκε από διάφορα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής αβεβαιότητας και της υψηλής αστάθειας των τιμών. Ωστόσο, το περιουσιακό στοιχείο κατάφερε ακόμα να ξεχωρίζει μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις την τελευταία δεκαετία.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...