Ο Satoshi Nakamoto παραμένει ακόμα μυστήριο αλλά κάποιος εμφανίζεται συχνά ως πιθανός υποψήφιος

ΑρχικήΝέαΟ Satoshi Nakamoto παραμένει ακόμα μυστήριο αλλά κάποιος εμφανίζεται συχνά ως πιθανός...

Μοιραστείτε το

Η πραγματική ταυτότητα του εφευρέτη του Bitcoin Satoshi Nakamoto είναι ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Hal Finney εμφανίζεται συχνά ως πιθανός υποψήφιος. Αν και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πριν από το θάνατο του το 2014, ο Finney παραμένει ισχυρός υποψήφιος μέχρι σήμερα.

Ποιος είναι ο Hal Finney;

Ο Hal Finney είναι η συντομευμένη έκδοση του Harold Thomas Finney II. Γεννημένος στην Καλιφόρνια το 1956, λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για την πρώιμη ζωή του Finney. Αλλά τον θυμούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων ως λαμπρό επιστήμονα υπολογιστών και αφοσιωμένο cypherpunk.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια το 1979, ο Finney ξεκίνησε αρχικά μια καριέρα ως προγραμματιστής παιχνιδιών. Στη δεκαετία του ογδόντα, δούλεψε σε έργα όπως το Adventures of Tron, Armor Ambush, Astrosmash και Space Attack. Ωστόσο, από το 1986 και μετά, θα εστιάσει την επαγγελματική και προσωπική του ενέργεια στην κρυπτογραφία.

Το ενδιαφέρον του Finney για την κρυπτογραφία θα τον έβλεπε να συνεργάζεται στενά με τον Phil Zimmermann για την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου Pretty Good Privacy (PGP). Και όταν ο Zimmerman ίδρυσε την PGP inc. το 1996, ο Finney ήταν η πρώτη του πρόσληψη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ο Finney έγινε κεντρικό πρόσωπο στο κίνημα του cypherpunk. Μαζί με άλλα μέλη της ομάδας, υποστήριξε τη χρήση τεχνολογιών που ενισχύουν το απόρρητο ως μέσο αποφυγής της επιτήρησης.

Οι cypherpunks συζητούσαν για την online επιτήρηση και το απόρρητο των δεδομένων όταν η επίγνωση τέτοιων θεμάτων ήταν σπάνια. Και οι συμμετέχοντες στο κίνημα ήταν από τους πρώτους που εξερεύνησαν εργαλεία που επιτρέπουν στους ανθρώπους να διασχίζουν το ψηφιακό βασίλειο ανώνυμα.

Ο ρόλος του Finney στην έρευνα ψηφιακών μετρητών πριν από το Bitcoin

Μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Nick Szabo, ο Finney άρχισε να ενδιαφέρεται για την έννοια των ψηφιακών μετρητών. Το 1998, ο Szabo πρότεινε ένα σχέδιο για ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό που ονομάζεται bit gold. Ο Finney θα χτίσει αργότερα το έργο όταν ανέπτυξε το πρώτο επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα Proof-of-Work (PoW) το 2004.

Τόσο το bit gold όσο και η έρευνα του Finney στους μηχανισμούς PoW αναφέρονται συχνά ως σημαντικοί πρόδρομοι για την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων. Και οι δύο άνδρες έχουν συσχετιστεί με το όνομα Satoshi Nakamoto.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Finney συμμετείχε στο δίκτυο Bitcoin από την ίδρυση του, και έλαβε την πρώτη συναλλαγή Bitcoin από το πορτοφόλι του Nakamoto το 2008.

Προς το τέλος της ζωής του, ο Hal Finney διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS).

Η εκφυλιστική ασθένεια θα οδηγούσε τελικά στο θάνατo του το 2014. Οι New York Times τότε, ανέφεραν ότι η οικογένεια του Finney ήταν σε θέση να πληρώσει για ιατρική περίθαλψη στα τελευταία του χρόνια, χρησιμοποιώντας Bitcoin που εξασφάλιζε στις πρώτες μέρες του δικτύου.

Τα σχόλια του Hal Finney για τον Satoshi Nakamoto

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ο Finney αρνιόταν πάντα ότι ήταν ο εφευρέτης του Bitcoin. Σε αναρτήσεις στο φόρουμ BitcoinTalk το 2013, ισχυρίστηκε ότι είχε αλληλεπιδράσει μόνο με τον Nakamoto στο διαδίκτυο και δεν γνώριζε την πραγματική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με αυτές τις δημοσιεύσεις, η σχέση του Finney με τον Nakamoto προέκυψε από ένα κοινό ενδιαφέρον για την έννοια ενός ανώνυμου ψηφιακού νομίσματος. Από αυτό, ο Finney έγινε ο πρώτος παραλήπτης Bitcoin. Ωστόσο, εκτός από το ότι ήταν δικαιούχος πρώιμων συναλλαγών, είπε ότι είχε μικρή συμμετοχή στο εκκολαπτόμενο έργο για τα δύο πρώτα χρόνια του.

Η προέλευση του Bitcoin εξακολουθεί να είναι μυστήριο

Σήμερα, η αληθινή ταυτότητα του Satoshi Nakamoto παραμένει ακόμα μυστήριο. Αλλά οι εικασίες συνεχίζουν να αφθονούν καθώς η συζήτηση μαίνεται.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Craig Steven Wright πολεμά μια υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων για να αποδείξει ότι συνέγραψε τη λευκή βίβλο του Bitcoin.

Σε αντίθεση με τον Wright, οι συνεισφορές του Finney στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων είναι ευρέως αναγνωρισμένες. Από την εργασία του στο PGP, που βοήθησε στη διατήρηση της ανωνυμίας κατά τη διάρκεια των κρίσιμων χρόνων διαμόρφωσης της κοινότητας του Bitcoin, μέχρι την εφεύρεση του μηχανισμού PoW, ο Finney έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην έναρξη της επανάστασης των κρυπτονομισμάτων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...