Ο συνιδρυτής της Gemini κατηγορεί τον Silbert της DCG για «Τακτικές Κακής Πίστης» και οφειλές 900 εκατομμυρίων!

ΑρχικήΝέαΟ συνιδρυτής της Gemini κατηγορεί τον Silbert της DCG για «Τακτικές Κακής...

Μοιραστείτε το

Ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini κατηγόρησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Digital Currency Group, Barry Silbert, για «τακτικές κακής πίστης» καθώς οι αντίστοιχες εταιρείες τους, συμμετέχουν σε μια επιχειρηματική διαφωνία που προκλήθηκε από την κατάρρευση της FTX στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Cameron Winklevoss κατηγόρησε τον Silbert σε μια ανοιχτή επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter, ισχυριζόμενη ότι ο μεσίτης κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital και η μητρική του εταιρεία, DCG, οφείλουν στους πελάτες του Gemini 900 εκατομμύρια δολάρια. Η επιστολή ισχυρίζεται ότι η Gemini περίμενε ειδοποίηση για μια συμφωνία αποπληρωμής για έξι εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα. Η DCG είναι επίσης η μητρική εταιρεία της CoinDesk.

Ο Silbert απάντησε, γράφοντας στο Twitter ότι το DCG παρέδωσε στους συμβούλους του Genesis και του Gemini μια πρόταση στις 29 Δεκεμβρίου 2022 χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ο Winklevoss κατηγόρησε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο της DCG, Barry Silbert, ότι χρησιμοποίησε το ποσό των 1,675 δισεκατομμυρίων δολαρίων .Ο Winklevoss ισχυρίστηκε ότι η DCG «χρωστάει» στη Genesis και τη χρησιμοποίησε για σκοπούς που βοήθησαν άλλα εγχειρήματα της DCG αντί να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

«Πήρατε αυτά τα χρήματα για να τροφοδοτήσετε άπληστες εξαγορές μετοχών, επενδύσεις μη ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων και συναλλαγές καμικάζι Grayscale NAV που οδήγησαν στην αμοιβή του AUM του Trust σας, όλα εις βάρος των πιστωτών και όλα για δικό σας προσωπικό όφελος .»

Ο Silbert απάντησε, γράφοντας στο Twitter ότι η DCG «δεν δανείστηκε 1,675 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Genesis.» Είπε επίσης ότι η DCG δεν έχασε ποτέ μια πληρωμή τόκων στη Genesis και ότι όλα τα εκκρεμή δάνεια είναι ενήμερα.
Η DCG έχει γραμμάτιο 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με υποχρεώσεις από τη Genesis και έχει σχέση με την αθέτηση πληρωμών του Three Arrows Capital. Τον Νοέμβριο ο Silbert έγραψε σε ένα σημείωμα προς τους μετόχους ότι η DCG είχε υποχρέωση περίπου 575 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Genesis Global που λήγει τον Μάιο.

Η Gemini Trust Co., η οποία είναι συνιδιοκτήτρια του Winklevoss και του δίδυμου αδερφού του Tyler, διέκοψε τις εξαγορές για ένα προϊόν που κερδίζει τόκους, το Earn στα μέσα Νοεμβρίου, μια εβδομάδα μετά την αίτηση πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX. Το προϊόν πρόσφερε στους επενδυτές έως και 8% επιτόκιο για την κρυπτογράφηση τους, δανείζοντας αυτά τα ψηφιακά διακριτικά στη Genesis.

Η παύση της εξαγοράς του Gemini ήρθε μετά την ανακοίνωση της Genesis ότι η δραστηριότητα παραγώγων της είχε κλειδώσει περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα της FTX. Η Genesis σταμάτησε τις αναλήψεις και ανέστειλε τη δημιουργία νέων δανείων όταν η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Έκτοτε, οι πιστωτές της Genesis συνεργάζονται με δικηγόρους αναδιάρθρωσης για να αποτρέψουν την πτώχευση.

Η επιστολή του Winklevoss έρχεται καθώς η εταιρεία του αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής κατά του προϊόντος Earn. Μιας εταιρείας που έχει σχέση με απάτη και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί τίτλων και ένα πλήθος θυμωμένων πελατών Earn που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
Ούτε ο Winklevoss ούτε ο Silbert απάντησαν σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...