Ο Vitalik Buterin δήλωσε για το Ethereum UI: «Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα»

ΑρχικήΝέαΟ Vitalik Buterin δήλωσε για το Ethereum UI: «Πρέπει να γίνουν ακόμη...

Μοιραστείτε το

Ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin μοιράστηκε μερικές από τις προσωπικές του εμπειρίες με το δίκτυο και τις πληρωμές κρυπτογράφησης.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Vitalik Buterin δημοσίευσε μια ανάρτηση στο twitter σχετικά με τις εμπειρίες του χρησιμοποιώντας το Ethereum για πληρωμές. Το δίκτυο έχει διανύσει πολύ δρόμο από την έναρξη του, «αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα», κατέληξε.

Ο Buterin χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα πληρωμής για τσάι χρησιμοποιώντας ETH σε καφετέρια στην Αργεντινή το 2021. Είπε ότι η πρώτη συναλλαγή απορρίφθηκε επειδή ήταν κάτω από τα όρια ανταλλαγής. Το δεύτερο πέρασε, αλλά τελικά πλήρωσε τρεις φορές περισσότερο από την τιμή του ποτού.

Ο μαθηματικός προσπάθησε ξανά το επόμενο έτος, αλλά η συναλλαγή απέτυχε και πάλι επειδή τα gas limits ήταν πολύ χαμηλά. Επιπλέον, η δεύτερη συναλλαγή απέτυχε επίσης λόγω σφάλματος διεπαφής χρήστη (UI) στο πορτοφόλι του τηλεφώνου του. Ο Buterin είπε ότι το μάθημα που πήραμε ήταν:

«Τα απλά και στιβαρά User Interface (UI) είναι καλύτερα από τα φανταχτερά και κομψά. Αλλά επίσης, οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα όρια των gas limits, επομένως πρέπει να έχουμε καλύτερες προεπιλογές»

Τι μάθαμε από τις πληρωμές με Ethereum

Υπάρχουν επίσης ζητήματα με τους χρόνους επιβεβαίωσης και τις καθυστερήσεις μεταξύ των συναλλαγών που γίνονται αποδεκτές και επιβεβαιώνονται από τον παραλήπτη. Αυτό αφήνει και τα δύο μέρη σε προσωρινό κενό και δεν είναι ιδανικό για μικροπληρωμές.

Ο Buterin σημείωσε ότι αυτό έχει βελτιωθεί από το EIP-1559 και, πιο πρόσφατα, το Merge. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Ethereum ήταν πιο αξιόπιστο από το αντίπαλο Solana, ο οποίος υπέστη άλλη μια διακοπή λειτουργίας στις 25 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα όταν το δίκτυο είναι υπό φόρτωση, καθώς οι διεπαφές του πορτοφολιού «δεν το δείχνουν αυτό», είπε. Το μάθημα ήταν ότι «Το UX γύρω από τη συμπερίληψη συναλλαγών πρέπει να βελτιωθεί, αν και υπάρχουν αρκετά απλές διορθώσεις».

Πρόσθεσε ότι οι προγραμματιστές πορτοφολιών θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ πιο ρητά το απόρρητο.

Ο Buterin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «πολύ σημαντικό ζήτημα των υψηλών προμηθειών συναλλαγών λόγω κλιμάκωσης» δεν έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες του Ethereum επιλέγουν συχνά κεντρικές λύσεις, όπως ανταλλαγές.

«Η εμπειρία του χρήστη έχει κάνει μεγάλα βήματα με τα χρόνια – συγκεκριμένα, η μετάβαση από μια μέση συναλλαγή που χρειάζονταν λίγα λεπτά για να συμπεριληφθεί πριν από το EIP-1559 σε μια μέση συναλλαγή που απαιτούσε δευτερόλεπτα για να συμπεριληφθεί μετά το EIP-1559 και το merge, ήταν μια τεράστια αλλαγή στο πόσο ευχάριστο είναι να χρησιμοποιείς το Ethereum.”

Νέο Δίκτυο Δοκιμών

Oι προγραμματιστές του Ethereum θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο δίκτυο δοκιμής που ονομάζεται Holesky. Ο στόχος είναι να λυθεί το ζήτημα της διανομής διακριτικών testnet για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το Goerli testnet.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναβάθμιση της Σαγκάης τώρα, η οποία αναμένεται σε περίπου ένα μήνα. Θα επιτρέψει τη σταδιακή κυκλοφορία του Ethereum που στοιχηματίζεται στο Beacon Chain.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...