Οι αναλυτές προβλέπουν θετικές εξελίξεις για την τιμή του Bitcoin

ΑρχικήΝέαΟι αναλυτές προβλέπουν θετικές εξελίξεις για την τιμή του Bitcoin

Μοιραστείτε το

Ανανεωμένη αισιοδοξία από τους αναλυτές και ανοδικές τάσεις στην τιμή του Bitcoin

Οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες ενδέχεται να αυξήσουν την τιμή του Bitcoin

Μια σειρά χρεοκοπιών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα που ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου έτους και κορυφώθηκαν με την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο, έκαναν πολλούς επενδυτές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, η τιμή του Bitcoin γνώρισε ανανεωμένη δυναμική, εν μέρει χάρη σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αρκετές εξέχουσες εταιρείες, όπως η Blackrock (BLK), η Fidelity Investments, η Invesco (IVZ) και η Wisdomtree (WT), έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους υποβάλλοντας νέες αιτήσεις για Bitcoin ETF.

Τα χειρότερα μπορεί να τελείωσαν για την τιμή του Bitcoin, λένε οι αναλυτές

Η Adamant Research δείχνει ότι μια φάση συσσώρευσης για το bitcoin θα συνεχιστεί στο εύρος των $22.000 έως $42.000 προτού το περιουσιακό στοιχείο φτάσει τελικά σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στις $120.000 ως αποτέλεσμα ενός πολυετούς bull run.

Η Adamant Research ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που δημοσίευσε έκθεση για το bitcoin πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2012. Κάθε επόμενη έκθεση που κυκλοφόρησε από την εταιρεία το 2012, το 2015 και το 2019 ερχόταν σε μια εποχή που το bitcoin και οι μεγαλύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων ήταν σε ιστορικά υποτιμημένα επίπεδα. Η τελευταία έκθεση της Adamant Research δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2023.

Ενώ συζητούνται επίσης πιθανοί καθοδικοί κίνδυνοι, όπως ρυθμιστικές καταστολές και ρευστοποιήσεις από μεγάλους κατόχους, η έκθεση επισημαίνει τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και την προβληματική αγορά ομολόγων ως δύο από τους παράγοντες που θα συμβάλουν στην ερχόμενη άνοδο της αγοράς bitcoin.

Επιπλέον, η έκθεση ισχυρίζεται ότι οι επενδυτές θα ήταν καλύτερα να επιμείνουν στο bitcoin αντί να κατέχουν ένα διαφορετικό σύνολο κρυπτονομισμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι μία έκθεση τον Απρίλιο του 2023 από την Standard Chartered Bank προέβλεψε επίσης ότι, ο ‘κρυπτο-χειμώνας’ έφτασε στο τέλος του και ότι το bitcoin μπορεί να ανέλθει στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, ανέφερε το Reuters.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι αρκετοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης φερεγγυότητας στον τραπεζικό τομέα, έχουν αποκαταστήσει τη φήμη του bitcoin ως ένα αποκεντρωμένο, σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

Οι αναλυτές της Standard Chartered αναμένουν ότι η τιμή του bitcoin θα συνεχίσει να ανεβαίνει καθώς βελτιώνεται το ευρύτερο μακροοικονομικό υπόβαθρο για επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα καθώς η Federal Reserve απομακρύνεται από την πολιτική σύσφιξης. Επιπλέον, το επερχόμενο halving του bitcoin το 2024, όταν η ανταμοιβή για τους miners θα μειωθεί, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την αξία του.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...