Οι αναζητήσεις της Google για τα crypto πέφτουν στα επίπεδα του 2020

ΑρχικήΝέαΟι αναζητήσεις της Google για τα crypto πέφτουν στα επίπεδα του 2020

Μοιραστείτε το

Με βαθμολογία 17 στα 100, το διαδικτυακό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα από τα υψηλότερα επίπεδα του που έφτασε τον Μάιο του 2021.

Η αισιοδοξία για τα κρυπτονομίσματα που διήρκεσε δύο μήνες οδήγησε το ενδιαφέρον της διαδικτυακής αναζήτησης για τον όρο “crypto” και άλλους κοινούς όρους κρυπτονομισμάτων να πέφτει στα τέλη του 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Google Trends, ο όρος «crypto» έχει επί του παρόντος βαθμολογία 17, που είναι πολύ μακριά από το σημείο αναφοράς του Μαίου του 2021, που έφτασε στο 100.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον αναζήτησης για αυτούς τους όρους βρίσκεται σε σχετικά σταθερή μείωση από τον Μάιο του 2022, περίπου ένα μήνα μετά την κατάρρευση μεγάλου μέρους του οικοσυστήματος Terra Luna. Μια μικρή άνοδος σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου όταν κατέρρευσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.

Η πτώση του ενδιαφέροντος έρχεται καθώς το Bitcoin έχει παραμείνει σταθερό στις $28.000 περίπου εδώ και 10 εβδομάδες – τιμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital Mike Novogratz πρόσφατα περιέγραψε ως «ελλιπή» και προκαλείται από την έλλειψη «θεσμικού ενθουσιασμού».

Ο Guy Turner, κοινώς γνωστός ως «Coin Bureau Guy», πρότεινε σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 4 Ιουνίου ότι η πτώση των επιτοκίων συμπίπτει επίσης με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών στα ανταλλακτήρια, που ισχυρίζεται ότι έφθασαν σε χαμηλά επίπεδα τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed της Alternative λέει επίσης ότι, το κλίμα της αγοράς κυμαίνεται γύρω από την τρέχουσα βαθμολογία του 53 – στην «Ουδέτερη» ζώνη – για σχεδόν ένα μήνα τώρα.

Fear & Greed Index measuring changes in sentiment in the crypto market. Source: Alternative.me

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν είναι πτωτικό για κάθε τομέα του οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων.

Οι όγκοι αναζητήσεων για την «αποκεντρωμένη χρηματοδότηση» και «DEFI» έχουν καταφέρει να αυξηθούν το 2023, ενώ οι αναζητήσεις για «memecoin» κορυφώθηκαν στις αρχές Μαΐου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...