Οι αρχές του FBI και της Νέας Υόρκης ερευνούν την κατάρρευση του TerraUSD stablecoin

ΑρχικήΝέαΟι αρχές του FBI και της Νέας Υόρκης ερευνούν την κατάρρευση του...

Μοιραστείτε το

Ο αμφιλεγόμενος ιδρυτής των Terraform Labs, Do Kwon, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, παρόλο που κάποιοι πιστεύουν ότι κρύβεται στη Σερβία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ερευνά την κατάρρευση του σταθερού νομίσματος TerraClassicUSD (USTC), το οποίο συνέβαλε στην εξαφάνιση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικοσύστημα Terra τον περασμένο Μάιο.

Δύο υπηρεσίες εντός του τμήματος – το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης – ανέκριναν πρώην προσωπικό στα εργαστήρια Terraform τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal στις 13 Μαρτίου.

Η έρευνα καλύπτει παρόμοια αιτία με μήνυση που κατατέθηκε κατά της Terraform Labs και του ιδρυτή της Do Kwon από την Επιτροπή Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μεταξύ των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε το FBI, ήταν η σχέση μεταξύ της Chai, μιας πλατφόρμας πληρωμών με έδρα τη Νότια Κορέα, και του blockchain Terra στο οποίο λειτουργούσε το USTC.

Η SEC ισχυρίστηκε στην κατάθεση της ότι ο Kwon παραπλάνησε τους επενδυτές στο να πιστέψουν ότι οι συναλλαγές Chai επεξεργάζονταν στο blockchain Terra.

Do Kwon speaking at a conference about Terra before LUNC and USTC collapsed. Source: Terra

Η SEC στην αγωγή της κατηγόρησε επίσης τον Kwon για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τους κινδύνους του stablecoin, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Μετά την κατάρρευση, ο Kwon φέρεται να έφυγε από τη Νότια Κορέα για τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και τώρα τη Σερβία, όπου θεωρούν ότι βρίσκεται, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους. Δύο αρχές της Νότιας Κορέας στάλθηκαν πρόσφατα στη Σερβία για να βρουν τον Kwon, αλλά απέτυχαν να τον εντοπίσουν.

Ο Kwon, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν είναι «σε φυγή» παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης στις 14 Σεπτεμβρίου και μια κόκκινη ειδοποίηση που κατατέθηκε από την Interpol, την παγκόσμια υπηρεσία επιβολής του νόμου, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Kwon είπε στην podcaster Laura Shin τον Οκτώβριο ότι δεν έχει δει αντίγραφο του εντάλματος σύλληψης της Νότιας Κορέας και συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες για απάτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είμαι «σε φυγή» για οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία που έχει δείξει ενδιαφέρον να επικοινωνήσει, είμαστε σε πλήρη συνεργασία και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε”

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι ερευνούν μια σειρά από συνομιλίες από πρώην μέλη των Jump Trading, Jane Street και Alameda Research, ανέφερε το Bloomberg στις 13 Μαρτίου. Η Alameda υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μαζί με την FTX τον Νοέμβριο.

Η έρευνα φέρεται να διερευνά εάν οι τακτικές χειραγώγησης της αγοράς εμπλέκονταν στο έργο TerraUSD stablecoin.

Η Cointelegraph επικοινώνησε με την Terraform Labs αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...