Οι χρήστες του Binance από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να μεταφέρουν κάτω από 100K μέσω SWIFT

ΑρχικήΝέαΟι χρήστες του Binance από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να...

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Signature Bank έθεσε τον περιορισμό στους χρήστες του Binance.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, ενημέρωσε τους χρήστες του ότι, από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν κρυπτονομίσματα λιγότερο από 100.000 $ μέσω SWIFT.

Η Binance κατηγόρησε τη νέα απόφαση σε έναν τραπεζικό συνεργάτη που δεν κατονομάζεται. Είπε ότι η τράπεζα περιόριζε την πρόσβαση για όλους τους «πελάτες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων».

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg ανέφερε στις 21 Ιανουαρίου ότι ο ανώνυμος τραπεζικός συνεργάτης της Binance ήταν η Signature Bank.

Η Binance είπε ότι η διακοπή δεν επηρεάζει τις άλλες υπηρεσίες της ή τους “Εταιρικούς λογαριασμούς”. Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα, και μέσω άλλων νομισμάτων fiat, συμπεριλαμβανομένων και του ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι «εργαζόταν ενεργά» για να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για την κατάσταση του SWIFT USD.

Να θυμίσουμε επίσης ότι παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Silvergate Capital και η Signature Bank, έχουν ξεκινήσει κινήσεις για να μειώσουν τις εκθέσεις τους σε κρυπτογράφηση για να προστατευτούν. Αυτές οι τράπεζες είχαν καθιερωθεί ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φιλικά προς την κρυπτογράφηση, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν μια επανεξέταση.

Μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο, η Silvergate γνώρισε μια τραπεζική πορεία που την οδήγησε σε αναλήψεις περίπου 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κορυφαία τράπεζα κρυπτογράφησης σημείωσε καθαρή ζημιά ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η τράπεζα είπε ότι «απομακρύνει ορισμένους μη βασικούς πελάτες και εξαλείφει ένα μέρος του χαρτοφυλακίου της» για να διασφαλίσει ότι η επιχείρηση της παραμένει ανθεκτική.

Πιο πρόσφατα, η Silvergate αποκάλυψε ότι είχε έκθεση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον χρεοκοπημένο πλέον δανειστή κρυπτογράφησης Genesis.

Εν τω μεταξύ, η τράπεζα Signature είπε ότι προσπαθούσε να μειώσει τις καταθέσεις της σε κρυπτονομίσματα έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Signature Bank, Joe DePaolo, φέρεται να είπε ότι η τράπεζα της Wall Street θα μειώσει αυτές τις καταθέσεις σε λιγότερο από το 15% των συνολικών της καταθέσεων.

Στις 5 Ιανουαρίου, μια κοινή δήλωση από οικονομικούς οργανισμούς των ΗΠΑ προειδοποίησε για κινδύνους κρυπτονομισμάτων σε τραπεζικούς οργανισμούς. Οι ρυθμιστικές αρχές είπαν ότι, οι επιχειρήσεις με συγκεντρωμένη έκθεση σε κρυπτονομίσματα εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευρωστία. Πρόσθεσαν ότι η έκδοση ή η κατοχή περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης ως κύριο κεφάλαιο είναι «ασυνεπής» με τις ασφαλείς τραπεζικές πρακτικές.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...