Οι διευθύνσεις Bitcoin που διαθέτουν 1 BTC ή περισσότερο φτάνουν το ένα εκατομμύριο

ΑρχικήΝέαΟι διευθύνσεις Bitcoin που διαθέτουν 1 BTC ή περισσότερο φτάνουν το ένα...

Μοιραστείτε το

Ο αριθμός των διευθύνσεων Bitcoin που διαθέτουν ένα ολόκληρο BTC ή περισσότερα έχει ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου. Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου επιτεύχθηκε στις 13 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode.

Number of Bitcoin wallets holding more than 1 Bitcoin since inception. Source: Glassnode.

Καθώς η τιμή του Bitcoin μειώθηκε περισσότερο από 65% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των διευθύνσεων πορτοφολιού που κατέχουν ένα Bitcoin ή περισσότερο αυξήθηκε, με τις πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις να σημειώνονται κατά τη διάρκεια ενός κραχ της αγοράς τον Ιούνιο και από τις 11 Νοεμβρίου, ημερομηνία που η FTX κατέρρευσε και στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.

Ο συνιδρυτής της Glassnode Negentropic είπε στους 54.000 followers του στο Twitter ότι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε Bitcoin είναι όταν υπάρχει πανικός και φόβος στην αγορά, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν σημαντικά.

Τα σχόλια του έρχονται στον απόηχο πολλών μεγάλων τραπεζικών καταρρεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και της Fed που θέλει να σταματήσει πιθανώς τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Glassnode είπε ότι «παραμένει σίγουρη» ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει στην τιμή των $35.000 μεσοπρόθεσμα.

Και ενώ ο αριθμός “ένα εκατομμύριο” σηματοδοτεί μια νέα θέση στα βιβλία ρεκόρ, αξίζει να σημειωθεί ότι μια διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin δεν αντιπροσωπεύει πάντα ένα άτομο.

Πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων έχουν πολλές διευθύνσεις Bitcoin και άλλες διευθύνσεις ανήκουν σε μεγάλα ιδρύματα όπως ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και εταιρείες επενδύσεων που συνήθως κατέχουν μεγάλα ποσά Bitcoin.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο crypto analytics CoinGlass, από τα περίπου 19 εκατομμύρια Bitcoin που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, 1,89 εκατομμύρια από αυτά τα BTC – αξίας 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων – διατηρούνται σε μεγάλα κεντρικά ανταλλακτήρια όπως η Binance και το Coinbase.

The total number of Bitcoin held on centralized exchanges. Source: CoinGlass.

Επιπλέον, ένα εντυπωσιακό ποσό 3 εκατομμυρίων BTC – αξίας 80,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής προσφοράς που κυκλοφορεί – «χάνονται», σύμφωνα με εκτιμήσεις της Glassnode, η οποία αντλεί το νούμερο από έναν συνδυασμό δεδομένων συμπεριλαμβανομένων των BTC που αποστέλλονται σε «burn addresses», πορτοφόλια με χαμένα κλειδιά και μεγάλους λογαριασμούς που έχουν παραμείνει ανέγγιχτοι για περισσότερο από μια δεκαετία.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...