Οι ειδικοί προειδοποιούν: “Η οικονομική κρίση του 2023 θα μπορούσε να είναι η χειρότερη στη ζωή μας”

ΑρχικήΝέαΟι ειδικοί προειδοποιούν: "Η οικονομική κρίση του 2023 θα μπορούσε να είναι...

Μοιραστείτε το

Αφού οι πρόσφατες αποτυχίες πολλών τραπεζικών κολοσσών αποκάλυψαν εγγενείς κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η βιομηχανία της τεχνολογίας καταγράφει τεράστιες απολύσεις, ο ανώτερος ειδικός εμπορευμάτων του Bloomberg, Mike McGlone, προειδοποίησε ότι η επερχόμενη οικονομική κρίση θα μπορούσε να είναι η «χειρότερη στη ζωή μας», ανταγωνιζόμενη το «Great Depression»που ξεκίνησε το 1929.

Πράγματι, ο McGlone εξήγησε ότι η τρέχουσα κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μοιάζει πολύ με αυτή που προηγήθηκε, μιας δεκαετούς ύφεσης του 1929-1939, αλλά ότι απειλεί επίσης να είναι ακόμη χειρότερη, όπως είπε στον David Lin σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στις 4 Απριλίου.

To Great Depression (Μεγάλη Ύφεση) ήταν μια σοβαρή οικονομική ύφεση που ξεκίνησε το 1929 και διήρκεσε περίπου μια δεκαετία. Ξεκίνησε με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο του 1929, η οποία πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση οικονομικών γεγονότων που τελικά οδήγησαν σε εκτεταμένη ανεργία, φτώχεια και κακουχίες για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929, χαρακτηρίστηκε από σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, απότομη μείωση του διεθνούς εμπορίου και σοβαρή συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών. Οι τράπεζες απέτυχαν, οι επιχειρήσεις έκλεισαν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τις αποταμιεύσεις τους.

Η οικονομική κρίση πλησιάζει

Όπως επεσήμανε, «είναι σχεδόν εγγυημένο ότι η ύφεση θα ξεκινήσει κάποια στιγμή σύντομα» και η ”διαρκής αποπληθωριστική πίεση” ίσως αποτελέσει μεγαλύτερο κίνδυνο από τον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή, καθώς αυτή η οικονομική κρίση δείχνει σημάδια ότι αντικατοπτρίζει το κραχ του 1929 σε κλίμακα.

Σχολίασε επίσης ότι οι πρόσφατες ανακάμψεις στο χρηματιστήριο, στα κρυπτονομίσματα και στον χαλκό οφείλονταν στην ιδέα ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) θα αρχίσει να χαλαρώνει.

Το Bitcoin είναι ”ανίκητο”

Όσον αφορά το Bitcoin, ο McGlone εξέφρασε την προσδοκία του ότι, παρά τα ρυθμιστικά εμπόδια, το Bitcoin επρόκειτο να επιστρέψει στην τροχιά προς τα 69.000 δολάρια.

Όπως συμπέρανε, το Bitcoin επρόκειτο να συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, και τελικά να διαπραγματεύεται περισσότερο όπως τον χρυσό και τα ομόλογα δημοσίου.

Δείτε ολόκληρο το video παρακάτω:

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...