Οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν κατά 12% μετά τον διακανονισμό των 100 εκ. δολαρίων με τις Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΟι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν κατά 12% μετά τον διακανονισμό των 100...

Μοιραστείτε το

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι επέτρεπε στους πελάτες να ανοίγουν λογαριασμούς χωρίς να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η Coinbase παραβίασε τον νόμο περί τραπεζών της Νέας Υόρκης και τους κανονισμούς ψηφιακού νομίσματος, παρακολούθησης συναλλαγών και κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS).

Σύμφωνα με τον διακανονισμό, η Coinbase πρέπει επίσης να επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα συμμόρφωσης του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σε μια δήλωση, η Έφορος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Adrienne A. Harris είπε ότι οι αστοχίες συμμόρφωσης εξέθεσαν την πλατφόρμα σε σοβαρές εγκληματικές συμπεριφορές, όπως απάτη, πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και πιθανή διακίνηση ναρκωτικών.

Η Coinbase που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει λάβει άδεια το 2017 για να διεξάγει πράξεις ψηφιακού νομίσματος και μεταφορές χρημάτων. Ωστόσο, όταν η NYDFS σε έρευνα και εξέταση της στις αρχές του 2022, διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα συμμόρφωσης της εταιρείας απέτυχε να συμβαδίσει με το ρυθμό ανάπτυξης της.

Οτιδήποτε είχε να κάνει με τον νόμο περί τραπεζικού απορρήτου, το πρόγραμμα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το KYC, το σύστημα παρακολούθησης συναλλαγών και τις αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων, κρίθηκαν ανεπαρκείς για την Coinbase.

Τι δήλωσε o Paul Grewal, επικεφαλής νομικός διευθυντής της Coinbase

H Coinbase είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά με τον κύκλο εργασιών της να μειώνεται στο 50% σε σύγκριση με το 2021. Η μετοχή της έπεσε πάνω από 84%, ωστόσο επί του παρόντος διαπραγματεύεται κοντά στα $38 μετά τον διακονονισμό.

Η κατάρρευση πέρυσι της αυτοκρατορίας κρυπτογράφησης του Sam Bankman-Fried, FTX, παρέσυρε ολόκληρη τη βιομηχανία και κατέστρεψε την αξιοπιστία του χώρου, βάζοντας σε κίνδυνο και υπό αμφισβήτηση τα υπόλοιπα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.

Ο Paul Grewal, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Coinbase, είπε ότι η ομάδα αναγνωρίζει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε ένα «σημείο καμπής», με κάθε κίνηση που γίνεται από κάποιο εμπλεκόμενο να περνά από πολύ αυστηρό έλεγχο. Η εταιρεία τώρα, είναι σε συνεργασία με έρευνα της NYDFS σχετικά με το ιστορικό πρόγραμμα συμμόρφωσης της.

Ο Grewal αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Coinbase ,ισχυρίστηκε ωστόσο ότι η εταιρεία τώρα είναι ανοιχτή για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις και ρυθμίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...