Οι περιφερειακές Τράπεζες των ΗΠΑ κινδυνεύουν μετά από την κατάρρευση της Silicon Valley

ΑρχικήΝέαΟι περιφερειακές Τράπεζες των ΗΠΑ κινδυνεύουν μετά από την κατάρρευση της...

Μοιραστείτε το

Μια αναφορά καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν στους ισχυρισμούς ότι σχεδόν 40.000 από όλους τους καταθέτες στη Silicon Valley Bank είναι μικρές επιχειρήσεις.

Οι αποφάσεις της Federal Reserve και της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) σχετικά με το μέλλον της Silicon Valley Bank (SVB), ενδέχεται να επηρεάσουν τις περιφερειακές τράπεζες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας τρισεκατομμύρια δολάρια σε κίνδυνο, δήλωσε το πρώην στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος της Bridgewater, Bob Elliot.

Σε ένα δημοσίευμα στο Twitter στις 11 Μαρτίου, ο Elliot δήλωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των καταθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τηρούνται σε μικρές τράπεζες και περίπου το 50% είναι ανασφάλιστες. «Το FDIC ασφαλίζει μικρές καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά αυτό καλύπτει μόνο περίπου τα 9 τρισεκατομμύρια από τα σχεδόν 17 τρισεκατομμύρια της υπόλοιπης βάσης καταθέσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Fed, οι μικρές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν 6,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 680 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια τον Φεβρουάριο του 2023. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σενάριο, μια αποτυχία της tech bank θα έθετε σε κίνδυνο χιλιάδες μικρές τράπεζες, με την κατάσταση της SBV να γίνεται ένα «κύριο πρόβλημα », δήλωσε ο Elliot.

Total assets, small, domestically chartered commercial banks in the United States. Source: U.S. Federal Reserve

Τα tweet του Elliot ήταν μόνο η μια πλευρά από τα πολλά σχόλια άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο καθώς ο φόβος μεγάλωνε για το μέλλον της τράπεζας της Καλιφόρνια. Μια αναφορά που δημιουργήθηκε από τον CEO της YCombinator, Garry Tan, ισχυρίζεται ότι σχεδόν 40.000 από όλους τους καταθέτες της Silicon Valley Bank είναι μικρές επιχειρήσεις. «Εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα, πάνω από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν σύντομα τη δουλειά τους», αναφέρει το έγγραφο, καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές «να παρέμβουν και να εφαρμόσουν ένα backstop, δηλαδή μια προστασία, για τους καταθέτες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg από άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η FDIC και η Fed φέρεται να συζητούν τη δημιουργία ενός ταμείου για τη προστασία περισσότερων καταθέσεων σε προβληματικές τράπεζες. Το ταμείο θα δημιουργηθεί λόγω της κατάρρευσης της SVB και έχει σκοπό να καθησυχάσει τους καταθέτες και να μειώσει τον πανικό.

Η Silicon Valley Bank είναι μία από τις 20 κορυφαίες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας τραπεζικές υπηρεσίες σε πολλές επιχειρηματικές εταιρείες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα. Τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρηματικών κεφαλαίων blockchain ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, συμπεριλαμβανομένων 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Andreessen Horowitz, 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Paradigm και 560 εκατομμυρίων δολαρίων από την Pantera Capital.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...