Οι Ρυθμιστικές Αρχές ανησυχούν και γνωρίζουν ότι τα Crypto ήρθαν για να μείνουν

ΑρχικήΝέαΟι Ρυθμιστικές Αρχές ανησυχούν και γνωρίζουν ότι τα Crypto ήρθαν για να...

Μοιραστείτε το

Η βιομηχανία κρυπτονομίσματων αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά το κλείσιμο των τριών τραπεζών και τα regulations, ωστόσο αυτό που φοβίζει και το γνωρίζουν ήδη οι ρυθμιστικές αρχές είναι ότι τα Crypto ήρθαν για να μείνουν.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει σήμερα μια μεγάλη πρόκληση στις προσπάθειες της να εξασφαλίσει αξιόπιστες τραπεζικές συνεργασίες. Μόλις πρόσφατα, τρεις από τις μεγαλύτερες crypto-friendly τράπεζες αναγκάστηκαν να απορρίψουν ορισμένες εταιρείες, αφήνοντας τους περιορισμένες επιλογές.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με έκθεση της Forkast, έχει σημάνει συναγερμό μεταξύ των stakeholders στις ΗΠΑ και των αναλυτών της αγοράς. Στον επιχειρηματικό κόσμο, o “stakeholder” αναφέρεται σε άτομα ή ομάδες που έχουν ενδιαφέρον ή ανησυχία για την επιτυχία ή το αποτέλεσμα ενός έργου, μιας απόφασης ή μιας δράσης.

Καθώς συνεχίζεται αυτή η τάση, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων ίσως αντιμετωπίσουν αυξανόμενες δυσκολίες που θα εμποδίζουν την ικανότητα τους να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν.

Συντονισμένη προσπάθεια για αποκλεισμό των κρυπτονομισμάτων από τις τράπεζες

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει αρκετά θέματα όσο αφορά τα regulations, καθώς αρκετές crypto-friendly τράπεζες έχουν σταματήσει να παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες του κλάδου. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και των ενδιαφερομένων, οι οποίοι υποψιάζονται ότι πρόκειται για συντονισμένες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να αποσυνδέσουν τον “κρυπτοκλάδο” από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με έκθεση, ο Nic Carter, γενικός σύμβουλος της Castle Island Ventures, έχει ονομάσει το συγκεκριμένο σενάριο ως “Operation Choke Point 2.0”, το οποίο υποδηλώνει ότι οι ρυθμιστικές ενέργειες που έχουν ληφθεί εναντίον τραπεζών όπως η Silvergate Bank, η Silicon Valley Bank (SVB) και η Signature Bank αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης στρατηγικής για τον περιορισμό των συνεργασιών των κρυπτοεταιρειών με τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Οι ρυθμιστικές αρχές ξέρουν ότι τα Crypto ήρθαν για να μείνουν

Οι ρυθμιστές έχουν εκφράσει συχνά τις επιφυλάξεις τους απέναντι στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, μερικοί βλέποντας την αποκεντρωτικοποίηση ως ένα δυνητικό απειλητικό παράγοντα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο, ο Vadim Yarmak, CEO της εταιρείας μάρκετινγκ blockchain PRMR, πιστεύει ότι οι ρυθμιστές κατανοούν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι εδώ για να μείνουν και ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να τα “εξαφανίσει”.

Οι επιπτώσεις αυτών των ρυθμιστικών ενεργειών έχουν επηρεάσει εταιρείες όπως τη Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βρει αξιόπιστους τραπεζικούς συνεργάτες μετά το κλείσιμο της Signature Bank, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Λόγω αυτών των δυσκολιών, ορισμένες υπηρεσίες κατάθεσης USD έχουν προσωρινά διακοπεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...