Οι συνεργάτες της Andreessen Horowitz παρουσιάζουν τεχνολογικές προβλέψεις για το 2023

ΑρχικήΝέαΟι συνεργάτες της Andreessen Horowitz παρουσιάζουν τεχνολογικές προβλέψεις για το 2023

Μοιραστείτε το

Αρκετοί συνεργάτες της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley, Andreessen Horowitz (AH) επέλεξαν να αναδείξουν μια πληθώρα μεγάλων τεχνολογικών ιδεών που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το 2023.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, περισσότεροι από σαράντα συνεργάτες σε όλη την εταιρεία μοιράστηκαν ιδέες με όλη τη γκάμα της τεχνολογίας, από το μάρκετινγκ της κοινωνικής πλατφόρμας έως τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Πολλές από τις επιδιώξεις ήταν επαναστατικές, και μερικές από αυτές βρίσκονται ήδη σε ένα αρχικό στάδιο και χρειάζονται μόνο μια μικρή ρύθμιση για να γίνουν καθημερινές εφαρμογές. Παρακάτω, θα δούμε μερικές ιδέες που μοιράστηκαν διάφορα μέλη της ομάδας a16z για το 2023.

Θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη πιο mainstream;

Η Connie Chan, γενικός συνεργάτης της Andreessen Horowitz, πιστεύει ότι το 2023 θα ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό μάρκετινγκ των κοινωνικών πλατφορμών, μετατρέποντας όλους όσους έχουν λογαριασμό σε πωλητές. Έχουμε ήδη δει πτυχές αυτού, σε ιστότοπους όπως το YouTube που βοηθούν για την ανακάλυψη προϊόντων και την εκμάθηση των καταναλωτών σχετικά με την πρόταση αξίας των προϊόντων.

Ένας άλλος συνεργάτης, ο Bryan Kim, ισχυρίστηκε ότι η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα γίνει πιο mainstream. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2023 θα είναι η χρονιά που οι προγραμματιστές AI θα αξιοποιήσουν τη συμπεριφορά και την ψυχολογία για να δημιουργήσουν προϊόντα για τους καθημερινούς καταναλωτές.

Η Anne Lee Skates δήλωσε ότι το 2023 θα ξεκλειδώσει πλήρως τη λεγόμενη «τρίτη θέση», έναν ψηφιακό χώρο συγκέντρωσης όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν. Σύμφωνα με την Skates, η επαρκής τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία βαθύτερων και πιο ουσιαστικών ψηφιακών εμπειριών και σχέσεων το επόμενο έτος.

Καινοτομίες στη βιολογική υγεία

Η Vineeta Agarwala και η Becky Pferdehirt, και οι δύο μέλη της ομάδας βιολογικής υγείας της Andreessen Horowitz, ήλπιζαν ότι το 2023 θα ήταν η χρονιά που ο κόσμος θα έβλεπε μια σημαντική ανακάλυψη στα φαρμάκα ακριβείας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν μεγάλα βήματα στις θεραπευτικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης ελαττωματικών γονιδίων και της θεραπείας κληρονομικών ασθενειών.

Ωστόσο, η χρήση αυτών των ιατρικών βοηθημάτων ακριβώς εκεί που χρειάζονται στο ανθρώπινο σώμα δεν ήταν τόσο ασφαλής και αποτελεσματική όσο ήλπιζαν πολλοί. Οι Agarwala και Pferdehirt πιστεύουν ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να χρησιμοποιούν μεγάλα δεδομένα και υπολογιστικές προβλέψεις για να βελτιώσουν τη χρήση φαρμάκων και να απελευθερώσουν μια σειρά από θεραπευτικές προσεγγίσεις.


Χρήση της τεχνολογία για να ξεπεραστούν οι ρυθμιστικές προκλήσεις

Η Angela Strange και ο Joe Schmidt, μέλη της ομάδας fintech της AH, έθιξαν ένα θέμα που ταλαιπωρούσε από καιρό τους χώρους κρυπτογράφησης και τους κανονισμούς DeFi. Κατά την αξιολόγησή τους, έκριναν ότι οι κανονιστικές απαιτήσεις είναι πολλές και περίπλοκες και πολλές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν συμμορφώνονται. Ωστόσο, πιστεύουν ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τις εταιρείες TradFi και Defi να ξεπεράσουν τις ρυθμιστικές προκλήσεις θα μπορούσαν να γίνουν πιο σημαντικές το 2023.

Ένας άλλος συνεργάτης, η Seema Amble, πιστεύει ότι οι υπηρεσίες επαλήθευσης ταυτότητας, όπως το “γνωρίζω τον πελάτη μου” (KYC) και “γνωρίζω την επιχείρησή μου” (KYB) θα ωριμάσουν και θα ξεπεράσουν τις πολλές προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με την Amble, αυτές οι υπηρεσίες θα αρχίσουν να ενσωματώνουν περισσότερα αναλυτικά στοιχεία και αναγνωριστικά για να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη κάλυψη.

Ο David Haber, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια στροφή προς την καινοτομία των λειτουργιών back-end office των επιχειρήσεων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει εκ νέου εστίαση στη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης των εταιρειών, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό νέων εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαχείριση μετρητών και την αποτελεσματικότητα των ιδίων κεφαλαίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...