Οι ”ταύροι” του Dogecoin θα πάρουν τον έλεγχο μετά τη μεγάλη πτώση

ΑρχικήΝέαΟι ''ταύροι'' του Dogecoin θα πάρουν τον έλεγχο μετά τη μεγάλη πτώση

Μοιραστείτε το

Ο όγκος συναλλαγών του Dogecoin σηματοδοτεί μια επικείμενη ανάκαμψη και η δραστηριότητα των χρηστών στο δίκτυο έχει αυξηθεί παρά την πρόσφατη πτώση της τιμής.

Οι κάτοχοι Dogecoin (DOGE) προετοιμάζονται για ανάκαμψη μετά την μείωση κατά 25% τον Φεβρουάριο. Παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών, η δραστηριότητα του δικτύου βρίσκεται σε άνοδο. Θα είναι αρκετό για να ωθήσει τους ταύρους σε δράση;

Τις τελευταίες 30 ημέρες, το μεγαλύτερο meme coin στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 25%. Ωστόσο, μια κριτική ανάλυση δεδομένων on-chain υποδηλώνει ότι η αυξημένη δραστηριότητα του δικτύου θα μπορούσε να προκαλέσει ανάκαμψη.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων Santiment έδειξαν μια πρόσφατη άνοδο στις ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις στο δίκτυο Dogecoin.

Από την 1η Μαρτίου, ο αριθμός των Ημερήσιων Ενεργών Διευθύνσεων DOGE αυξήθηκε κατά 40% ενώ οι τιμές μειώθηκαν. Η θετική απόκλιση μεταξύ της τιμής Dogecoin και των Daily Active Addresses υποδηλώνει ότι νέοι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να επιχειρούν να αγοράσουν στην πτώση.

DOGECOIN (DOGE) Daily Active Addresses, March 2023. Source: Santiment

Τα ”Daily Active Addresses” δηλαδή οι ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις μετρούν τον αριθμό των μοναδικών διευθύνσεων που αλληλεπιδρούν σε ένα δίκτυο καθημερινά. To (DAA) είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται στην ανάλυση blockchain και κρυπτονομισμάτων για τη μέτρηση του αριθμού των μοναδικών διευθύνσεων που έχουν στείλει ή λάβει συναλλαγές σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο blockchain μέσα σε μια περίοδο 24 ωρών.

Μια πιο προσεκτική ματιά στον όγκο των συναλλαγών στο δίκτυο DOGE τις τελευταίες ημέρες δίνει επίσης μια αισιόδοξη εικόνα. Το DAA του DOGE διπλασιάστηκε τις τελευταίες επτά ημέρες για να φτάσει τους υψηλότερους ημερήσιους όγκους κίνησης για το 2023.

DOGECOIN (DOGE) Transaction Count, March 2023. Source: Santiment 

Κρίνοντας από την ιστορικά θετική συσχέτιση με την τιμή, φαίνεται λογικό για τους κατόχους DOGE να αναμένουν ότι ένα ράλι τιμών θα ακολουθήσει την πρόσφατη τάση.

Πρόβλεψη τιμής Dogecoin

Όσον αφορά τις προβλέψεις τιμών,δίνονται πιο κάτω κάποια δεδομένα της IntoTheBlock Global In/Out of Money (GIOM)

Επί του παρόντος, μόνο το 24,5% των κατόχων DOGE βρίσκεται σε κερδοφόρες θέσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων μπορεί να αποφύγουν τις πωλήσεις με μεγάλες απώλειες γύρω από τις τρέχουσες τιμές.

Τα δεδομένα στην αλυσίδα δείχνουν ότι το επόμενο ράλι τιμών για το Dogecoin πιθανότατα θα δοκιμαστεί στην περιοχή των $0,075, όπου 81.000 διευθύνσεις που κατέχουν 35 δισεκατομμύρια DOGE ενδέχεται να αποφασίσουν να αποκομίσουν κέρδη.

Ωστόσο εάν υποθέσουμε ότι το Dogecoin καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει τα $0,084 ,το οποίο είναι ένα σημαντικό επίπεδο όπου περίπου 400.000 διευθύνσεις πορτοφολιών κατέχουν συνολικά 34 δισεκατομμύρια tokens.

DOGECOIN (DOGE) Global In/Out of Money data, March 2023. Source: IntoTheBlock

Εναλλακτικά, εάν τα πράγματα πάρουν μια πτωτική τροπή, οι 333.000 διευθύνσεις που αγόρασαν 4,8 δισεκατομμύρια DOGE περίπου $0,64 θα προσφέρουν σημαντική υποστήριξη. Αλλά δεδομένου του χαμηλού όγκου γύρω από αυτό το επίπεδο, το Dogecoin μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω και να φτάσει στα $0,56 περίπου, όπου 435.000 διευθύνσεις έχουν αγοράσει 6,7 δισεκατομμύρια DOGE.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...